Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Witte poef met plaid en theepot, mok en schalen

9 tips om energie te besparen deze winter

Denk je erover na hoe je de energierekening laag kunt houden deze winter? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om warm te blijven - naast jezelf 's nachts in een heerlijk warm winterdekbed te wikkelen. Wij hebben van 9 tot 1 op een rijtje gezet hoe je warm kunt blijven in de winter en tegelijkertijd een stijlvol tintje aan je huis kunt geven.

9. Omring jezelf met "hygge"

White armchair and pouffe in teddy upholstery in a stylish living room

Zachte en comfortabele meubels zoals een fauteuil met teddybekleding creëren een gevoel van warmte en gezelligheid waardoor je de verwarming een tandje lager kunt zetten.

8. Wikkel jezelf in een warm plaid

Multi-coloured and beige throws

Leg een mooi kleed op je fauteuil zodat alles klaar is voor als je tijd hebt om je op te krullen met een mooi boek, tijdschrift of je favoriete tv-programma.

7. Warme dranken om je warm te houden

Teapot, mug and bowls

Een lekkere warme kop thee of chocolademelk kan je van binnen en van buiten opwarmen. Daarnaast kun je je handen warm houden als je de mok vasthoudt.

6. Blijf warm na een douche

Bathrobes in a bathroom

Zelfs een snelle douche kan je een lekker warm gevoel geven. Zorg ervoor dat dat zo blijft met een badjas die je kunt aantrekken zodra je klaar bent met afdrogen. Houd ook je favoriete pantoffels binnen handbereik.

5. Een gezellig huis met decoratie in warme kleuren

Cushion, vase and candlestick on a sideboard

Bepaalde kleuren kunnen een warmer gevoel opwekken als we ernaar kijken. We noemen ze zelfs "warme kleuren": Bruin, rood, oranje en geel en hun verschillende tinten doen ons denken aan zonneschijn en vreugdevuren. Gebruik ze in je inrichting voor een warm en uitnodigend gevoel.

4. Doe de gezellig lichtjes aan

Candles in candlesticks in a windowsill

Kaarsen verwarmen de kamer niet en besparen geen energie. Maar kijken naar de flikkerende vlam geeft je toch een warm gevoel. Je kunt ook LED-kaarslampen gebruiken als je de voorkeur geeft aan een veilig en gezond alternatief dat niet opbrandt.

3. Gordijnen kunnen voorkomen dat de kou zijn weg naar binnen vindt

Curtains used as room dividers between a dining room and a living room

Als je voor het slapen gaan de gordijnen dichttrekt of de jaloezieën sluit, kun je tocht en warmteverlies door de ramen beperken. Gordijnen kunnen ook worden gebruikt om ruimtes in een kamer te scheiden. Lees meer over hoe je gordijnen kunt gebruiken om je huis te veranderen.

2. Vloerkleden kunnen je voeten warm houden

Dining room with dining table and chairs on rug

Vloerkleden voegen een extra isolatielaag toe aan de vloer, die voorkomt dat de kou naar boven sijpelt. In veel gevallen zorgen vloerkleden ook voor een oppervlak dat aangenamer aanvoelt tegen je voeten dan de kale vloer.

1. Hoe warm blijven in de winternachten?

Niets kan je slaap zo verpesten als klappertanden en kippenvel. Koop een lekker winterdekbed dat je 's nachts warm houdt, zodat je met hernieuwde energie wakker wordt, klaar voor wat de dag ook brengt.

 

 

Ontdek meer

De kleur van het jaar

Verwelkom de lente met rustige, groenblauwe tinten

Wat je moet weten over verlichting in je slaapkamer

Kerstcadeau gezocht? Cadeautips voor hem en haar

Vind jouw lokale JYSK winkel

Krijg advies en hulp van onze JYSK medewerkers en ontdek ons uitgebreide assortiment in de winkel.