Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Sidetable met een poef, spiegel en een staande lamp

5 tips voor winterdecoratie

Kerst is een magische en gezellige tijd, maar als het eenmaal voorbij is, is het voorbij. Ik ruim de kerstboom en kerstdecoratie dan ook het liefste zo snel mogelijk weer op. Wanneer alle kerstversiering weg is en het nieuwe jaar aanbreekt, voel ik altijd de behoefte om mijn interieur een nieuwe, frisse look te geven. Is dit herkenbaar voor jou? Wij geven je 5 decoratietips om de winter mee door te komen. Laat je inspireren! 


1. Kunstplanten brengen je huis tot leven

Zodra de kerstboom de deur uit is (of je neppe kerstboom weer op zolder ligt), mis je misschien iets groens in je huis. Kunstplanten zijn dé oplossing om jouw huis weer tot leven te brengen. Kunstplanten hebben geen water of verandering van grond nodig, maar creëren toch een energieke, levendige sfeer in jouw huis.

 


2. Verwen jezelf en je huis in één keer

Na de drukke december maand met veel voorbereidingen en feestjes - en misschien ook iets te veel eten - is het tijd om op jezelf te concentreren. Breng goede gewoontes terug in je leven en verander je badkamer in een mini spa met geurende kaarsen, vazen met kunstbloemen en je favoriete ontspannende muziek. Leg je telefoon weg en reserveer een avond alleen voor jezelf. Genieten maar!  


3. Vernieuw je interieur met kleuren

Ben je dol op de warme en gouden tinten die vaak kenmerkend zijn voor kerst? Ze kunnen makkelijk verwerkt worden in je inrichting zonder dat het te 'kerstig' wordt. Goud matcht goed in combinatie met donker blauwe of rode tinten of met zwart en wit. Het voegt glamour en elegantie toe. Combineer dit met andere kleuren en materialen zoals hout en stoffen zoals fluweel.

 


4. Gebruik lichte kleuren wanneer je de tafel dekt

De donkere wintermaanden dwingen je om het beste uit het kleine beetje licht te halen dat er is. Dek de tafel met een licht tafelkleed; bijpassende servetten; lichtgrijze borden; licht roze glazen; een vaas vol bloemen en natuurlijk kaarsen. Dit maakt elk diner speciaal.

 

5. (Her)gebruik kerstdecoratie dat niet te kerstig is

Ben je vergeten de lichtjes en de sneeuwbollen op te bergen na kerst? Blijf ze gebruiken in je winterdecor! Sommige kerstdecoratie, zoals sfeervolle lichtjes, kun je ook prima na kerst nog gebruiken. Het geeft extra sfeer tijdens de donkere wintermaanden januari en februari. 

 

Wat zijn jouw tips om je inrichting te vernieuwen? Laat het ons weten in de reacties! 

Lees onze tips om je huis te sfeervol te verlichten en onze tips om je huis te organiseren na kerst. 

Ontdek meer

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Scandinavische decoratie met strakke lijnen en ronde vormen

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper