Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Tips voor het opbergen van je schoenen

Tips voor het opbergen van je schoenen

Datum:

Categorie: Opbergen

Tags: opbergen

Afgelopen weekend ben ik verhuisd. Het ging me goed af. Een beetje met koffie rondlopen voor de klussers, zeggen welke verhuisdoos naar welke kamer moest. Geen probleem. Tot mijn vriend zei; “Nou schat, ga jij maar de kledingkast inruimen.” Vol goede moed ging ik aan de slag. De eerste dozen met kleding had ik zo in mijn nieuwe kast liggen, maar toen kwam de eerste doos met schoenen. En de tweede. En de derde. En de.. oké, ik moet toegeven, ik heb iets meer schoenen dan ik dacht. En ondanks dat ik ruimer ben gaan wonen, moet ik nu wel alles delen samen met mijn lief. Dus blijft er niet héél veel ruimte over voor mijn mooie pareltjes. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er met mij meer dames zijn met hetzelfde probleem. Dus voilá, speciaal voor jullie (..en mezelf) een blog over hoe je het beste je schoenen kunt opbergen!

Schoenen opbergen in de hal

Er zijn verschillende opties voor het opbergen van schoenen in de hal. Hoe groot of klein je hal ook is, je kunt altijd wel een mooi halmeubel vinden waar je schoenen in kan plaatsen. Als je een kleine hal hebt of als je niet wilt dat je schoenen in het zicht liggen, dan kun je voor een schoenenkast kiezen met ‘deuren’ die naar buiten vallen. Je creëert zo een minimalistische look, maar het zorgt er wel voor dat jouw schoenen netjes zijn opgeborgen en dat je ze snel kan pakken als je ze nodig hebt.

Je kunt ook voor een multifunctioneel meubel kiezen. Met een hal-bank heb je een plek om te zitten én opslagruimte voor je schoenen. Dit is ideaal wanneer je op deze plek ook je schoenen aan en uit doet, omdat je dan even op het bankje kan gaan zitten.

Schoenen tegen de muur

Een slimme 'schoen-storage-oplossing' is om de schoenen tegen de muur te hangen. We hebben vaak veel ongebruikte ruimte op onze muren. Als je veel mooie schoenen hebt, kun je ze zelfs gebruiken om je muren te decoreren - bijvoorbeeld in je slaapkamer of als decoratie in je walk-in closet.

Als je een nis ergens in de muur hebt, kun je douchegordijn rails gebruiken als ‘planken’ om je schoenen op te zetten. Gebruik twee rails voor elke rij schoenen. Voor platte schoenen; zet de doucherails op dezelfde hoogte. Voor schoenen met hoge hakken moet de doucherail bij achterkant van de schoen wat hoger zitten dan bij de voorkant. Je zou deze truc ook kunnen toepassen in je kledingkast.

 

Het opbergen van schoenen in een klein huis

Als je woont in een klein huis en, net als ik, veel schoenen hebt, dan heb je een oplossing nodig die niet al teveel ruimte in beslag neemt. Dus loop eens een rondje door je huis en kijk of er nog ergens plaatsen zijn waar je jouw schoenen zou kunnen opbergen. Misschien kun je jouw schoenen in een of meer opbergdozen onder je bed of bank plaatsen?

Of misschien moet je het hogerop zoeken. Als je hoge plafonds hebt zou je een paar planken net onder het plafond kunnen maken voor schoenopslag. Zet je schoenen direct op de planken of leg je schoenen in leuke manden of dozen. Als je in een creatieve bui bent, kun je mooie foto's van je schoenen op de dozen plakken. Het ziet er niet alleen gaaf uit, het geeft ook extra overzicht.

Alternatieve ideeën voor het opbergen van je schoenen

Denk niet teveel na over hoe mensen normaal gesproken hun schoenen zouden opslaan, maar denk in plaats daarvan na over wat zinvol is voor jou! Wat vind je bijvoorbeeld van je schoenen opbergen in een hocker met opbergruimte? Op die manier heb je een extra zitplek in je huis en meer opbergruimte. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je schoenen op te slaan in een salontafel met opbergruimte. Weten jullie nog waar Carrie Bradshaw uit ‘Sex and de city’ haar schoenen bewaarde? Juist ja, de mogelijkheden zijn eindeloos, alleen de fantasie bepaalt de grens!