Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Hoe vermijd je speelgoed chaos in je woonkamer?

Hoe vermijd je speelgoed chaos in je woonkamer?

Datum:

Categorie: Woonkamer

Tags: Opbergbox, opbergen, Speelgoed

Een speelruimte met speelgoed opslag in de woonkamer is een must voor veel ouders die hun kinderen graag in de buurt hebben als ze aan het spelen zijn. Het is leuk en veilig, maar zonder een praktische opslagplek voor al het speelgoed kan een woonkamer snel veranderen in een janboel van teddyberen, lego blokjes en ander kleurrijk speelgoed!

In dit blog lees je over hoe je een praktische speelruimte in jouw woonkamer kan inrichten, zodat er genoeg ruimte is voor je kinderen om te spelen en zonder dat de mooie inrichting van jouw woonkamer verstoord wordt.

Een woonkamer kan geschikt zijn voor zowel speelruimte als stijlvol design

Wanneer je een hoek van jouw woonkamer wijdt aan de opslag van speelgoed, is het makkelijker om orde te handhaven en een speelgoed explosie in de hand te houden. Een minimalistisch interieur met een eenvoudig, helder design lijkt tegenstrijdig te zijn met het idee van speelgoed op de vloer, maar het kan! Met een paar handige trucjes zul je zien dat dit prima samen gaat. 

Maak een mini kinderuniversum in een dressoir

Een kinderspeelruimte is meer dan alleen een paar manden in een hoek. Manden en dozen zijn super handig voor de opslag van speelgoed, maar je kunt hier ook creatief mee zijn door een leuk kinderuniversum in de speelhoek van jouw woonkamer in te richten.
 

Bijvoorbeeld: als oplossing voor een creatieve speelgoed opslag kun je een boekenkast of dressoir proberen. Wanneer de deuren dicht zijn is er niets van de kinderspeelhoek te merken, maar zodra de deuren worden geopend komt er een kleurrijk kinderuniversum tevoorschijn waar het speelgoed makkelijk te pakken is. Je kunt overwegen om de binnenkant van de deuren te verven in de favoriete kleur van je kinderen. Verder kunnen je kinderen schoolbord verf gebruiken om zelf op de binnenkant van de deuren te tekenen.


Opbergen van speelgoed met behulp van een dressoir of vitrinekast

Als je voor een boekenkast met uitneembare schappen kiest, kun je gemakkelijk de ruimtes aanpassen zodat het speelgoed van je kinderen erin past. In de boekenkast kun je ook klein speelgoed in kleine mandjes opbergen. Een andere voordeel van speelgoed opbergen in een boekenkast is dat je altijd binnen een mum van tijd het speelgoed van de vloer kan opraken en het kan opbergen. Zo voorkom je dat het een puinhoop lijkt. 

Definieer de kinderhoek met een speeltapijt

Een goed idee is om een speeltapijt in de speelhoek van de woonkamer neer te leggen, die duidelijk het kindergebied afbakent. Op die manier weten de kinderen wat hun gebied is. Ze moeten proberen hun speelgoed op het tapijt te houden en geen rommel te maken in de hele woonkamer.

Grote vloerkussens kunnen een speelruimte in een woonkamer bijzonder knus en comfortabel maken. Vloerkussens kunnen ook praktisch zijn als kinderen voor de tv willen luieren. Stapel de kussens op het speeltapijt of tegen de muur om een leuke plek te creëren om te zitten. Kies bij voorkeur kussens in kleuren die wat meer leven brengen in de woonkamer, maar nog steeds passen binnen de kleuren en het interieur van de rest van de woonkamer. 

Hoeveel ruimte zou speelgoed van kinderen in beslag mogen nemen?

Er zijn verschillende meningen over hoeveel ruimte speelgoed van kinderen in beslag mag nemen in een woonkamer. Hier zijn uiteraard geen regels voor. We zijn benieuwd of jullie liever een speelruimte hebben die nooit volledig verborgen is of liever een speelhoek hebben die gemakkelijk in te pakken is en weg te zetten is.

Als jullie andere goede ideeën hebben over het opbergen van speelgoed in de woonkamer of hoe je een speelruimte in de woonkamer kan creëren, voel je vrij om die te delen op deze site!