Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vrouw slaapt met een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken kan jouw slaap verbeteren

Datum:

Categorie: Slapen

Voel je je soms rusteloos voor het slapen gaan of heb je moeite om in slaap te vallen? Verzwaringsdeken CURA PEARL voelt als een warme, zachte knuffel en kan helpen om je slaap te verbeteren. CURA PEARL is een extra zwaar dekbed en met zijn hogere gewicht creëert het een druk op het lichaam, dat een hoop positieve effecten initieert die kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Wij leggen in dit blog graag uit hoe dat precies zit. 

De stevige, maar zachte druk die de verzwaringsdeken creëert, wordt "Deep Pressure Touch Stimulation" (DPTS) genoemd. Studies tonen aan dat DPTS leidt tot een toename van kalmerende, 'feel good' hormonen. Tegelijkertijd daalt het niveau van het stresshormoon en neemt het niveau van het slaaphormoon toe. Met andere woorden: een verzwaringsdeken kan het gevoel van welzijn vergroten en het gemakkelijker maken om in slaap te vallen.

Het CURA PEARL verzwaringsdekbed is echter geschikt voor iedereen en niet alleen voor degenen die misschien niet tevreden zijn met hun slaapkwaliteit. Het gewicht van het dekbed en de omhelzende en flexibele constructie stelt de gebruiker in staat om te ontspannen en een efficiëntere diepe slaap te krijgen zodat de persoon uitgerust wakker zal worden.

Het dekbed is extra zwaar omdat het gestikte vierkanten heeft die zijn gevuld met kleine glasparels. Het gewicht van de glasparels zorgt ervoor dat het dekbed zich aanpast aan het lichaam. De tijk zorgt voor een soepele, gelijkmatige druk over het lichaam.

KIES HET JUISTE GEWICHT VAN DEKBED

We raden je aan een dekbed te kiezen dat overeenkomt met ongeveer 10% -15% van je lichaamsgewicht. Het dekbed is verkrijgbaar in 3, 5, 7, 9, 11 en 13 kilo.

NEEM HET DEKBED IN GEBRUIK

Je kunt vanaf het begin de hele nacht met het verzwaringsdekbed slapen. In het begin kan het een beetje vreemd aanvoelen, dus we raden je aan jezelf een periode van maximaal een maand te geven om aan het dekbed te wennen. Gebruik het dekbed eerst voor een wat kortere periode en verleng het beetje bij beetje.

OPMERKING

Mensen met een zwakke long- of spiercapaciteit moeten vóór gebruik hun arts raadplegen. Stop met het gebruik van het dekbed als je enige vorm van ongemak ervaart.

Lees in dit blog meer tips over hoe je sneller in slaap kunt vallen