Een passend dekbed voor jouw baby

Een passend dekbed voor je kindje is van groot belang voor een goede nachtrust. Wanneer je kindje onder een dekbed slaapt dat te groot is, is dit vaak veel te warm. Daarnaast bestaat de kans dat je kindje onder de zware dekens terecht komt en last krijgt van benauwdheid. Het is dus belangrijk om een dekbed te kiezen dat past bij jouw kindje.

Onze baby dekbedden hebben de standaard afmeting van 67x100 cm. Als ouder heb je keuze uit verschillende soorten vulling voor het dekbed voor jouw baby zoals eendendons, ganzendons of een synthetisch dekbed.

Zacht slapen onder een babydekbed

Om je baby zowel overdag als ’s nachts een goede nachtrust te kunnen bieden, is een dekbed van hoge kwaliteit van belang. Als je op zoek bent naar babydekbedden met een vulling van dons en veren, moet je letten op een hoog vulgewicht. Het vulgewicht is je garantie op goede kwaliteit, omdat het een indicatie is van het isolerende vermogen en de luchtigheid van het dekbed. Hoe warm een dekbed feitelijk is, hangt dus niet alleen af van het gewicht van het dekbed.

Van babydekbed naar peuterdekbed

Als je kind ouder wordt en uit het ledikantje is gegroeid, is het tijd om een peuterdekbed aan te schaffen. Deze junior dekbedden zijn zowel langer als breder dan babydekbedden en volgen zo de natuurlijke groei van het kind. Onze junior dekbedden hebben de standaard afmeting van 100x140 cm.

Het kan nog wel eens voorkomen vlekken of vuil op het dekbed komen van je baby of peuter. Alle baby- en kinderdekbedden van JYSK kunnen in de machine worden gewassen, handig toch? Je kan het dekbed tegen vuil en vocht beschermen met een leuk dekbedovertrek. Bij JYSK bieden wij verschillende designs aan voor om het dekbed. Ontdek hier ons aanbod baby-junior dekbedovertrekken!