Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Stapel truien en kledingkast met schuifdeuren

Zo zorg je voor een georganiseerde kledingkast

Je herkent dit misschien wel: op een zaterdagmiddag heb je lekker geshopt en kom je met drie volle tassen nieuwe kleding thuis. Nadat je je kleding thuis nog eens gepast hebt, wil je het opbergen in je kledingkast. Maar je kledingkast is al bomvol en je nieuwe spullen passen er amper meer bij! Tijd om je kledingkast te organiseren en op te ruimen. Wij geven je tips. 

Zo houd je je kledingkast netjes

De makkelijkste truc om je kledingkast er georganiseerder uit te laten zien is het kopen van dezelfde kledinghangers. Vervolgens sorteer je je kleding op categorie en daarna pas op kleur. Hang bijvoorbeeld je T-shirts bij elkaar van licht naar donker, en ga vervolgens verder met je truien. 

Gooi je schoenendozen niet weg, maar stop je schoenen er in wanneer je ze niet draagt. Ze beschermen je schoenen namelijk tegen stof en je kunt ze makkelijk opstapelen. Plak aan de buitenkant van de doos een foto van je schoenen, zo weet je altijd welke er in zitten. Nemen schoenendozen teveel ruimte in? Ga dan voor een schoenenkast waar je je schoenen in kunt opbergen. 

Zorg ervoor dat je een kledingkast hebt die bij je past. Draag je veel nette kleding? Kies dan voor een kast met een kledingroede zodat je alles netjes op kunt hangen. Draag je meer informele kleding zoals truien en spijkerbroeken? Zorg dan dat je een kast hebt met genoeg planken om deze op te bewaren. Zet onderin je kast mandjes waar je je sokken en ondergoed in kwijt kan. 

Is je kledingkast hierna nog steeds een bende? Dan heb je waarschijnlijk gewoon te veel kleding. Tijd om eens te kijken wat je nog draagt. Doe dit door je bij elk kledingstuk af te vragen: "Als ik nu zou gaan winkelen zou ik het dan weer kopen, als ik wist wat ik nu weet (bijvoorbeeld dat die trui jeukt of die broek net iets te strak zit)?" Is het antwoord nee? Was het dan voor de laatste keer uit, stop het in een plastic zak en lever het in in een textielcontainer. Zo geef je je kleding toch nog een tweede leven. 

Lees hier tips over hoe je je slaapkamer netjes en georganiseerd kunt houden

Wasadvies

Over het algemeen wordt kleding veel vaker gewassen dan nodig is. Het wassen beschadigt je kleding, hoe vaker je iets wast hoe minder lang je kleding mooi blijft. Was je kleding daarom alleen wanneer het zichtbaar vies is of stinkt. Kleding hoeft namelijk echt niet elke keer gewassen te worden nadat het is gedragen. 

Was gevoelige kleding altijd in een waszakje op een zacht programma en was wollen truien met de hand. Gebruik een slacentrifuge om het meeste water uit de wollen trui te verwijderen en laat hem daarna liggend drogen. Hierdoor rekt het niet uit.

Heb je tweedehands kleding gekocht waar een vreemd luchtje aan hangt? Spray het kledingstuk dan in met wodka, terwijl de alcohol verdwijnt vervaagt de geur ook. 

Ontdek meer

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

Gids voor het opbergen van schoenen

Gids voor het opbergen van schoenen

Kies de juiste ladekast

Kies de juiste ladekast

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie