Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Waarom is een hoofdbord een goed idee?

Waarom is een hoofdbord een goed idee?

Je hebt waarschijnlijk wel een keer meegemaakt dat je neerploft op je bed om vervolgens je hoofd te stoten tegen de muur. Een bed met een hoofdbord is een goede manier om dat te voorkomen. Maar dit is niet het enige voordeel van een hoofdbord. Lees verder om andere voordelen van een bed met hoofdbord te ontdekken.

Voorkom slijtage op je muur met een hoofdbord

Er is een goede reden voor het regelmatig wassen van je beddengoed . Zweten in de nacht is geheel natuurlijk. Maar een bezweet kussen en vettig haar kunnen vlekken op de muur achterlaten. Als je gewend bent om met je hoofd dicht bij de muur te liggen heb je meer kans om de muur vies te maken. Je muur beschermen met een hoofdbord houdt de muur mooi schoon.


Maak het comfortabel als je gaat zitten op je bed

Als je het fijn vindt om zittend in bed te lezen of misschien je tablet of laptop te gebruiken, kan een hoofdbord net wat extra ondersteuning bieden. In plaats van tegen een harde muur zitten geeft een hoofdbord comfort, om zitten in bed wat aangenamer te maken. Ook is een hoofdbord ideaal voor ontbijt op bed.

Tip: Het zou een goed idee kunnen zijn om je hoofdbord aan te vullen met een degelijk kussen. Door een kussen te kiezen met comfortabele ondersteuning voorkom je het risico op problemen.

 

Je kussen blijft waar die hoort

Heb je ooit die onverklaarbare ervaring gehad waar je kussen in de kloof tussen de muur en je bed belandt? Een bed met een hoofdbord zal dat hoofdstuk voor eens en altijd sluiten en je kussen zal altijd vlak bij je zijn.

 

Hou de kou op afstand met een hoofdbord

De temperatuur in een slaapkamer speelt een grote rol als het gaat om een goed nachtje slapen. Vooral tijdens de zomer kan het moeilijk zijn om te slapen door de hoge temperaturen. Daarom is het een goed idee om je slaapkamer koel te houden. Aan de andere kant, kan het ook koud zijn. Als je slaapt tegen een muur die slecht geïsoleerd is kan een hoofdbord isolatie bieden en ervoor zorgen dat je ’s nachts niet bevriest.

 

 

Draagt bij aan een knusse sfeer rondom je bed

Hoofdborden komen in allerlei verschillende designs en materialen. Of je nou een  gestoffeerd hoofdbord of een houten wilt, je kunt gemakkelijk je perfecte hoofdbord vinden om je slaapkamer net dat persoonlijke tintje te geven.

Een hoofdbord kan een grote impact hebben op de look van je slaapkamer, hierdoor is het makkelijk om het interieur van je slaapkamer op te frissen. Je bed zal alle aandacht naar zich toe trekken en helpen je slaapkamer decor te bepalen.
 

 

Een hoofdbord maak je gemakkelijk schoon

Aangezien je toch je beddengoed moet wassen en het matras moet reinigen, kun je net zo goed tegelijkertijd je hoofdbord schoonmaken. Als je een gestoffeerd hoofdbord hebt, dan zou wekelijks stofzuigen het klusje moeten klaren als het gaat om stof en bacteriën. Het is ook een goed idee om een vlek schoon te maken met water en een vochtige doek.

Onthoud altijd de schoonmaakinstructies van de producent van het hoofdbord te volgen.

Ontdek meer

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof