Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vier midzomer met een tuinfeest

Vier de midzomer met een tuinfeest

Midzomernacht is een van de meest ideale avonden in de zomer om een tuinfeest te geven. Nodig al je vrienden en familie uit voor een gezellige en memorabele midzomernacht waarin de midzomer wordt gevierd met muziek, gezelligheid en een hapje en een drankje. En dit alles in de gloed van een groot kampvuur en kleurrijke tuinlampjes. 

Midzomer - een traditionele magische avond

Midzomer is een van de oudste festivals die we kennen. Het is afkomstig van een heidense traditie om de zomerzonnewende op 21 juni te vieren. Het midzomernachtfeest is een viering ter ere van de zon en het licht. Tegelijkertijd is het een herinnering dat de zomer zijn langste dag heeft bereikt en dat vanaf nu de dagen weer korter worden en de donkere tijd langzaam weer zijn intrede doet. In veel landen staat deze dag ook in het teken van het vieren van de vruchtbaarheid. 

2 meiden proeven de taart voor het midzomer feest

Kamvuur tijdens midzomernacht 

Midzomer wordt in veel landen gevierd met grote kampvuren die worden aangemaakt bij zonsondergang. Er wordt al zingend en dansend feest gevierd gedurende de midzomernacht. Van te voren worden er picknicks gehouden met familie en vrienden. De sfeer is universeel en magisch tegelijk tijdens het vieren van de zon, het licht en de vruchtbaarheid.

Midzomernacht kan gevierd worden in het park, bij iemand thuis of op het strand. Wanneer je naar een midzomerfeest gaat om naar het kampvuur te kijken zit je vaak op het gras of in het zand. Het kan aan het eind van de avond een beetje koud worden en daarom is het slim om tuinkussens mee te nemen om op te kunnen zitten en een warme deken om jezelf in te wikkelen zodat je de hele nacht lekker warm blijft. 

Tuinfeest in zomerse sferen

Zoals al eerder gezegd, de midzomerviering is vooral magisch! Zomerfeesten zorgen vaak automatisch voor goede vibes en een relaxte sfeer. Nodig je familie en vrienden uit voor een tuinfeest, steek de BBQ aan en decoreer je tuin met lichtjes en lantaarns. Zorg voor smakelijke welkomstdrankjes en serveer deze in een glas met handvat, deksel en rietje.

Het kan ook een goed idee zijn om een partytent op te zetten. Dit zorgt voor een knusse sfeer en geeft schaduw wanneer het te warm wordt. Daarnaast biedt het een goede uitvalbasis mochten er in de avond toch een paar drupjes regen vallen.

Eten voor het tuinfeest

Het is gezellig om tijdens het tuinfeest lekker de BBQ aan te steken. Wanneer jouw budget het niet toelaat om flinke steaks en een groot aantal worstjes voor al je gasten te kopen, dan kun je in plaats daarvan ook verschillende salades maken. Koop groentes die je kan grillen zoals mais en courgette en vraag eventueel je gasten om zelf vlees mee te nemen. Op die manier kan iedereen zijn steentje bijdragen. 

De tafel is klaar voor het midzomer feest


Wanneer er veel mensen zijn uitgenodig heb je ook veel borden en bestek nodig. Het is dan slim om te kiezen voor leuk gedecoreerd wegwerpservies. Op die manier sta je straks niet de hele nacht de afwas te doen en heb je meer tijd voor je gasten. 

Midzomerfestival voor kinderen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn, vooral wanneer de volwassenen ook buiten zijn en wanneer er leuke activiteiten geregeld zijn. Dit hoeft niet veel meer te zijn dan een bal, een zwembad of wat bellenblaas. Dit zijn allemaal perfecte tuinspelletjes waar kinderen zich prima mee kunnen vermaken.

Of je nu een gast bent of het je eigen tuinfeest is, het is een goed idee om ervoor te zorgen dat er iets leuks te doen is voor kinderen. En de meeste volwassen kunnen een potje voetbal, tennis of een spontaan watergevecht met waterpistolen stiekem ook wel waarderen.

2 meiden hebben plezier buiten


We zijn ook erg benieuwd naar jullie tips om een geslaagd midzomernacht feest te organiseren! 
 

Verwijzingen:

https://www.alsintl.com/blog/midsummer-celebrations/
http://edition.cnn.com/2013/06/20/world/strange-silly-summer-traditions/
 

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen