Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Tips voor het inrichten van je studio

Tips voor het inrichten van je studio

Het inrichten van een studio kan een uitdaging zijn. Om een slaap-, woon- en eetkamer te creëren in één kleine kamer moet je creatief zijn! Wij helpen je een handje en geven je praktische tips waardoor je optimaal gebruik maakt van elke vierkante meter in jouw studio. 

Focus op de belangrijkste meubelen

Klein meubilair en andere kleine decoratieve spullen zijn mooi en sfeervol. Maar in een studio of klein appartement zorgen dit soort spullen er al snel voor dat het onoverzichtelijk wordt. Begin dus met de inrichting van de belangrijke meubels, zoals een bed, bank, eettafel en eetkamerstoelen.

Wanneer je de basis meubelen hebt staan, kun je je studio natuurlijk opleuken met decoratie of woonaccessoires
 

Kies multifunctionele meubelen

Er zijn veel meubelen die meerdere functies hebben. Op die manier heb je aan een paar meubels al genoeg! 

Denk bijvoorbeeld aan een bureau naast je bed die je ook kunt gebruiken als nachtkastje. De bureaulamp op het bureau gebruik je dan niet alleen tijdens het werken, maar ook als leeslampje voor in bed. Een ander voorbeeld is het kiezen van een bank of poef met opslagruimte. 

 

 

Verdeel de studio in kleine ruimtes

Bij het inrichten van je studio raden wij aan om de ruimte in kleine ruimtes te verdelen. Zo heb je, ondanks dat je maar één kamer hebt, toch het idee dat je studio uit verschillende kamers bestaat. Je kunt hiervoor gebruik maken van roomdividers of vloerkleden. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed onder je bed, hiermee maak je de overgang tussen het slaapgedeelte en de woonkamer duidelijker. 
 


Je kunt ook een lang, dun gordijn ophangen rondom het bed om meer privacy te creëren. Het praktische aan een dun gordijn is dat je de slaapruimte afbakent zonder het licht te blokkeren. 

 

 

Kies lichte en kleine meubelen

 

 

Bij het inrichten van je studio is het is een goed idee om te kiezen voor 'lichte' meubelstukken zonder een drukke print. Hierdoor krijgt jouw kamer een luchtige en ruime uitstraling. Vooral de bank heeft een grote impact op de sfeer van de kamer. 

Kies daarom niet voor grote banken zoals chaise longues, maar richt je appartement in met een kleine bank met poten. De poten zorgen ervoor dat je onder de bank kunt kijken, dit geeft een open look. 

Maak gebruik van de muren en hoogte van de kamer

Ook al is de ruimte krap, je moet toch je spullen opbergen. Het is daarom belangrijk om elke mogelijke opslagruimte van je appartement te gebruiken. Benut de muren voor schappen, haken of een kapstok. Schappen en wandplanken zorgen voor een extra opslagplek om persoonlijke spullen neer te zetten, terwijl je de haken of een kapstok kunt gebruiken om kleren op te hangen. 

Heb je een hoog plafond dan kun je de schappen en haken hoog ophangen. Door de nadruk te leggen op de hoogte van de kamer wordt de kamer ruimtelijker. Tegelijkertijd maak je ruimte vrij voor meubels onder de schappen en haken.


Benut de ruimte onder je bed

Of je nou een één- of tweepersoonsbed hebt, een bed neemt veel ruimte in beslag. Zorg daarom dat de ruimte onder je bed niet verloren gaat. 

Investeer in opbergdozen of manden, eventueel met wieltjes, die onder je bed passen. Zo houd je alle spullen onder je bed georganiseerd en voorkom je dat er stof op je spullen komt.

Ontdek meer

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie