Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Ruim je huis op met deze 7 simpele tips

Ruim je huis op met deze 7 simpele tips

Dat het een rommeltje thuis is kennen we allemaal wel. Opruimen is niet de leukste vrijetijdsbesteding als je na een lange dag werken thuiskomt. Maar een rommelig huis komt al snel over als niet schoon en chaotisch, wat niet uitnodigend is voor je gasten. Hier hebben wij 7 simpele tips voor je samengesteld die je opruimgewoontes gaan verbeteren.

7 tips om je huis om te ruimen

  1. Begin met iets makkelijks

  2. Gooi overbodige spullen weg

  3. Geef spullen een vaste plek

  4. Maak het jezelf gemakkelijk

  5. Geef prioriteit aan spullen die je vaak nodig hebt

  6. Rond je dag af

  7. Plan elke dag 15 efficiënte minuten in

 1.   Begin met iets makkelijks

Opruimen is bepaald geen feest, dus het kan moeilijk zijn om te beginnen met opruimen. Het is een goed idee om te starten met een plek die niet te rommelig is, zoals bijvoorbeeld je bureau. Door te beginnen met een plek die snel op te ruimen is krijg je meer energie om door te gaan met opruimen. 

 2.   Gooi overbodige spullen weg

Opruimen is niet alleen het reorganiseren en verplaatsen van spullen met handige opslagtips. Het gaat er ook om dat je opruimt door spullen die ‘’over de houdbaarheidsdatum zijn’’ weg te gooien. Ruim je huis op door kleding of meubelstukken weg te geven of gooien als ze geen positieve bijdrage leveren aan de sfeer of stijl van jouw huis.

  

 3.    Geef spullen een vaste plek

Neem de controle over je bezittingen door ze allemaal een eigen plekje te geven. Zo maak je opruimen voor jezelf makkelijker aangezien je weet in welk kastje en in welk mandje de pennen, het speelgoed en de dekens horen.

 4.   Maak het jezelf gemakkelijk

Maak je routine makkelijker door spullen op te bergen op de plekken waar ze gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld logisch dat je de wasmand neerzet op de plek waar je je uitkleedt, schone handdoeken en extra toiletpapier sla je op in de badkamer.

 5.   Geef prioriteit aan spullen die je vaak nodig hebt

In veel gevallen kun je rommel in je huis voorkomen door goede plekken te vinden voor dingen die je alledaags gebruikt.

Berg schoenen en sokken op op een plaats waar je makkelijk bij kunt zodat je ze snel kunt pakken als ze nodig hebt. Het is vrijwel onmogelijk om een kledingkast netjes te houden, als je ondergoed en sokken verborgen liggen onder allerlei andere spullen. In dit laatste geval zal je vanaf nul moeten gaan opruimen.

Wardrope 

6.    Rond je dag af

Spullen hopen zich thuis op als je niet dagelijks er iets aan doet. Ruim kamers dus regelmatig op. Maak er een gewoonte van om de dag af te sluiten met spullen opruimen. Dit zorgt ervoor dat je niet opstaat in een rommeltje als je naar werk vertrekt. Als je omgeving opgeruimd is zal je in de avond meer van je rust kunnen genieten en kun je beter relaxen.

 7.   Plan elke dag 15 efficiënte minuten in

Help jezelf door na het avondeten 15 minuten per dag in te plannen om op te ruimen. Door efficiënt op te ruimen in die 15 minuten, voorkom je eindeloos lange opruimsessies die chaotisch zijn en je energie vreten. 

Ontdek meer

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

Gids voor het opbergen van schoenen

Gids voor het opbergen van schoenen

Kies de juiste ladekast

Kies de juiste ladekast

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie