Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Maak je klaar voor het festivalseizoen

Maak je klaar voor het festivalseizoen

De zomer is er eindelijk en ja, ook jij gaat lekker festivallen deze zomer! Natuurlijk kan je niet wachten tot het zover is en heb je je outfit al lang klaarhangen. Je loopt continu het weerbericht te checken en gedachtes als 'hmm, het wordt toch niet zo warm, misschien moet ik dan maar dat shirtje aan doen in plaats van een jurkje' spoken al dagen door je hoofd.
Maar wat moet je nu écht meenemen om jouw festival-camping-avontuur tot een succes te maken? Ik presenteer je: de zomerfestival camping checklist! Welke festival kampeerspullen kun je echt niet zonder deze festivalzomer.

Geen festival zonder tent

Een goede kampeertent is natuurlijk een pré. Het maakt niet uit hoe het weer gaat worden, het is fijn om je even te kunnen terugtrekken in je eigen tent als je op een festival bent. Maar hoe kies je de perfecte festivaltent?

Het is belangrijk om van te voren te weten met hoeveel mensen je in de tent gaat slapen en hoe dicht je tegen elkaar aan wil liggen. Zelfs als je jouw tent alleen deelt met maar één vriend of vriendin wil je misschien toch een tent hebben met een aantal cabines en een gemeenschappelijke ruimte, zodat jullie beiden een beetje privacy hebben. Of misschien vind je het juist wel gezellig om dicht bij elkaar te slapen en heb je slechts een kleine tent voor jouw festivalovernachting nodig.

Tip: een paar extra haringen kunnen zeer waardevol zijn, mochten de haringen die je in de grond hebt zitten kapot gaan of voor het geval dat je er om wat voor een reden dan ook een aantal kwijtraakt gedurende het festivalweekend.

 

 

Lekker slapen op het festivalterrein

Wanneer het gaat om een comfortabele slaapplek dan zijn een goede slaapzak en een goed matras of slaapmat belangrijk. Je bent waarschijnlijk niet van plan om veel te slapen op het festival, dus moet de slaap die je krijgt wel van een hoge kwaliteit zijn!

Wanneer je een keuze maakt voor welke slaapzak je meeneemt naar je festival is het belangrijk om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. De dikte van je slaapzak moet uiteraard afhangen van hoe warm het 's nachts is. Zelfs een warme zomeravond kan 's nachts behoorlijk afkoelen, dus onderschat de importance van een warme slaapzak niet!

Een mooie campingplaats met handige kampeerspullen

Je gaat zelden naar een festival met je vrienden om alleen maar muziek te luisteren. Vaak zijn het de legendarische spontane feestjes rondom je tent die het festival nóg leuker maken. Houd jij wel van deze afterparties bij je tent? Dan is het belangrijk om een mooie campingplaats te creeëren waar je volop kan genieten van de gezelligheid en de mensen om je heen.

Om jezelf te beschermen tegen de zon of regen is het verstandig om te investeren in een aantal paraplu's of partytenten. Op die manier kun je zowel schaduw vinden als de zon te fel wordt gedurende de dag, of onderdak als het regent.

Ook campingstoelen zijn onmisbaar. Met een campingstoel hoef je niet de hele tijd op de grond te zitten en vaak heeft deze een handige bekerhouder in de armleuning om ervoor te zorgen dat jouw biertje of wijntje altijd binnen handbereik is. 

Entertainment in het festivalkamp

Een festival is een plek waar sport en spel is toegestaan! Vergeet niet om wat leuke spelletjes in te pakken in je festivaltas. Ballen, opblaasbare zwembaden en waterpistolen – je scoort er zeker extra punten mee bij je medefestivalgangers!

Toiletspullen op het festival

Vergeet de juiste toiletartikelen niet mee te nemen en stel je EHBO tasje zorgvuldig samen. Je kunt niet van je festival genieten wanneer je een blaar hebt en de blaarpleister ergens verloren is gegaan in je grote campingtas. Een kleine toilettas is hier uitermate geschikt voor. Het kan een goed idee zijn om de spullen die je elke dag nodig hebt, zoals je tandenborstel, tandpasta, zeep, zonnebrandcrème, insectenwerende middelen en medicijnen mee te nemen in een toilettas. Deze hebt je snel uit je koffer of tas gepakt. Producten die je niet zo vaak gebruikt, zoals pleisters, pijnstillers, veiligheidsspelden en tape zou je ook apart in een tasje kunnen doen. Deze hoef je alleen te pakken indien nodig.

Vergeet je handdoek niet

Douchen is misschien niet je meest frequente activiteit wanneer je naar een festival gaat, toch is het een goed idee om een handdoek mee te nemen. Bij sommige festivals is er een mogelijkheid om te zwemmen in een meer of in de zee en dan is een handdoek toch wel handig. Zelfs als er geen open water in de buurt van het festivalterein is, is er meestal toch wel een mogelijkheid om te baden. Je moet een handdoek meenemen die niet al te groot is, dat is zonde van de ruimte in je tas.

Tot slot nog een aantal praktische overwegingen. Naast je kampeerspullen moet je een paar dingen zeker niet vergeten:

• Zonnebril en/of een hoed. Zorg dat je niet wordt verblind door de zon of dat je hoofdhuid verbrand.

• Goede schoenen en sandalen, zodat je kunt rocken tijdens de concerten!

• Een kleine tas of iets dergelijks waar je de spullen in doet die je ten alle tijden bij je wil hebben.

Als je al het bovenstaande meenement dan bij jij helemaal klaar voor jouw festival-avontuur!

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen