Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Glazen en een vaas op tafel

Geef het perfecte zomerse tuinfeest

Er is geen betere tijd om een feest te geven dan in de zomer. En wat is nou een betere plek dan je eigen tuin, of een park in de buurt?

Vier je een bruiloft, verjaardag of afstudeerfeestje, of ben je gewoon in de stemming voor een goed feest? Het is vrij makkelijk om een succesvol feest te organiseren: het draait allemaal om een goede voorbereiding. Het enige wat je niet kunt controleren is het weer. Niet alleen regen, maar ook wind en hitte kunnen je feestje soms in het water laten vallen. Maar ook hier kun je maatregelen voor treffen. Dus zet je zonnebril maar op en trek je zomerse outfit uit de kast; hier zijn onze best tips voor een buitenfeest om nooit meer te vergeten!

Tuinfeest ideeën en tips 

De grootte van je ruimte is niet zozeer het belangrijkste. Het gaat erom hoeveel tijd en energie je stopt in het creëren van de juiste ambiance. 

1. De beste locatie

Het vinden van de juiste locatie is de eerste en misschien wel de belangrijkste stap. Als je in een huis woont met een mooie tuin erbij, is dit uitermate geschikt voor een tuinfeestje. Misschien staan er zelfs mooie bloemen in die als decoratie kunnen dienen en bomen die je gasten wat schaduw kunnen bieden. Heb je dit niet, kijk dan of er een openbaar park of dakterras is waar jij een feestje mag geven. Heb je iets gevonden? Plaats dan een aantal planten en bloempotten om een fijne sfeer te creëren. 

 

Als jouw feest op een openbare plek is, maak dan gebruik van opvouwbare stoelen. Deze zijn makkelijk te verplaatsen en vervoeren. Je kunt ook een aantal bistro tafels of bartafels neerzetten met hierop wat snacks en drinken, zodat je gasten vrij rond kunnen lopen.

2. Wees voorbereid op ieder weertype

Ook al is jouw feestje midden in de zomer gepland, houd er rekening mee dat het weer niet zo perfect kan zijn als jij hoopt. In Nederland weet je het immers maar nooit! Zowel regen, wind als extreme hitte kunnen de pret bederven. Plaats bijvoorbeeld een partytent, geschikt voor alle weertypes. Je kunt ook een aantal fleeceplaids meenemen om je gasten mee te verblijden wanneer het ’s avonds afkoelt. Of wat dacht je van een gezellig vuurtje? Een terrasverwarmer kan ook een uitkomst zijn wanneer de temperatuur niet zo zomers is als verwacht. We hebben verschillende typen terrasverwarmers

 

 

3. Lichtjes zijn echte sfeermakers

Kaarsen zijn ideaal om een intieme, omringende sfeer te creëren. Houd het feest levendig gedurende de avond door gebruik van lichtsnoeren en lantaarns in parasols, bomen en op tafels. 


Lanterns and light strings

4. Maak een afspeellijst

Nu alle praktische zaken geregeld zijn, kun je focussen op hetgeen dat pas echt de sfeer bepaalt: muziek. Door een afspeellijst samen te stellen voor jouw feest kun je ook dit in eigen hand houden. Is het een informele bijeenkomst met loungemuziek of wil je juist wat meer beats en tempo zodat je gasten lekker de dansvloer (of het gazon) op kunnen? Vergeet niet om je buren ervan op de hoogte te stellen dat ze misschien wat kunnen horen!

5. Tuinfeest spelletjes

Kennen jouw gasten elkaar al, of zijn het onbekenden die je samenbrengt? En zijn er kinderen aanwezig bij het tuinfeest? In deze gevallen is er geen betere ijsbreker dan een aantal leuke spellen. Het liefst een spel dat je in teams kunt spelen.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je gasten voorzien van lekkere hapjes en koele drankjes! Veel plezier! 

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen