Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
De perfecte tienerkamer voor meiden

De perfecte tienerkamer voor meiden

De overgangsfase van kind naar tiener brengt vaak vele veranderingen met zich mee. Sommige zijn leuk, andere wat minder. Veel jonge meiden ontgroeien (letterlijk en figuurlijk) de kinderkamer waar ze tot die tijd nog prima in konden spelen en slapen. Het wordt tijd voor een coole tienerkamer om huiswerk te maken en te chillen met vriendinnen. Geen paniek, het veranderen van een kinderkamer naar een tienerkamer hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn. In dit blog geven we handige tips voor het creëren van de perfecte tienerkamer!

Zitplaatsen voor vrienden

Een perfecte tienerkamer heeft voldoende zitplaatsen voor alle vriendinnen. Ideaal is een slaapbank, omdat deze meteen meerdere functies dient: genoeg zitplaatsen voor vriendinnen en als er een keer een pyjama party plaatsvindt heb je meteen een slaapplek voor logees.

Een poef met bergruimte is een goed idee omdat het kan worden gebruikt als zitplaats en tegelijkertijd makkelijk is voor het opbergen van spulletjes. Rommeltjes en andere spullen zijn mooi uit het zicht en zo ziet de kamer er opgeruimd en netjes uit.

TIP: Zitzakken zijn zeer geschik voor in een tienerkamer, ze zitten comfortabel en zorgen voor een relaxte sfeer.

 Tienerkamer sierkussens en plaids

Dekens en kussens zorgen voor de juiste sfeer

Misschien ontbreekt het je nog een beetje aan inspiratie hoe je een coole tienerslaapkamer kunt maken. Een goede manier om de juiste sfeer te creëren is door gebruik te maken van sierkussens en plaids.

Deze fijne materialen verzachten de uitstraling van de kamer en zijn daarom ideaal voor het decoreren van een tienerkamer. Dus wees niet zuinig met het neerleggen van kussentjes en plaids op de (slaap)bank! Of maak een gezellige hoek op de vloer waar je comfortabel kunt zitten, een goed boek kan lezen of gezellig kan kletsen met vriendinnen.

TIP: Als de kamer een houten vloer heeft of tegels, dan kan een klein vloerkleed wonderen doen. Leg deze voor je bed en op die manier sta je ‘s ochtends ook niet direct op een koude vloer.

Verlichting in de tienerkamer

De verlichting in een tienerkamer is essentieel omdat de kamer voor verschillende doeleinden gebruikt wordt - van huiswerk maken tot logeerpartijtjes met vriendinnen. Dit vraagt natuurlijk om verschillende soorten verlichting.

Als je lampen gaat uitkiezen moet je lampen kiezen die zowel genoeg licht geven voor het maken van huiswerk, als het opdoen van make-up evenals het creëren van een gezellig sfeer voor wanneer jij en je vrienden samen gaan theeleuten.

Kies een plafondlamp die voldoende licht geeft en gebruik een bureaulamp voor extra licht tijdens het maken van huiswerk. Daarnaast is het slim om een aantal kleine lampen uit te zoeken met een zachtere gloed voor wat meer sfeer. Wil je een knus hoekje maken? Wat dacht je van een lichtsnoer met kleine lampjes? Deze zorgt zeker voor de juiste sfeer!

TIP: Koop lampen met dimmers of installeer een dimmer voor de plafondlampen. Op die manier kan één lamp meerdere doelen dienen.

  Tienerkamer bureau

Ruimte voor huiswerk

Waarschijnlijk heeft je tienermeid het liefste de hele dag vriendinnen over de vloer, maar er zal toch ook huiswerk gemaakt moeten worden. Het is dus belangrijk dat een deel van de tienerkamer hiervoor wordt ingericht.

Creëer een inspirerende hoek waar je jezelf prettig voelt, comfortabel zit en wordt uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen. Een mooi bureau speelt hier natuurlijk een belangrijke rol in. Hang een aantal planken boven het bureau voor extra opbergruimte. Het is ook leuk om een aantal lijstjes met inspirerende quotes op deze planken te zetten.

Kies een goede bureaustoel waar je comfortabel in kan zitten, dat maakt het alweer een beetje minder erg om huiswerk te maken.

TIP: Maak een combi van bureau en een make-up tafel door boven je bureau een spiegel te hangen met daarbij een aantal mooie manden om je make-up in op te bergen.

Vergeet niet om het knus te houden

Een gezellige sfeer is cruciaal in een meidenslaapkamer. Het maakt niet uit wat voor een soort stijl je gebruikt, je hebt spullen nodig die helpen bij het creëren van een ontspannen sfeer. Kandelaars en kaarsen zijn altijd een goed idee als je het gezellig wil krijgen. Zoek er een aantal die passen bij de stijl van de kamer en zet ze in groepjes neer. Als je kaarsen plaatst voor een spiegel dan creëert dit een zeer bijzonder en magisch effect. Maak wel duidelijke afspraken met uw tiener over het eventueel wel of niet aansteken van de kaarsen. Zorg daarnaast voor fotolijstjes voor de favoriete foto's van vrienden, familie, huisdieren en idolen, want deze mogen natuurlijk niet ontbreken in een tienerkamer.

TIP: Maak een fotomuur met je favoriete foto's. Gebruik hiervoor één of meerdere planken om de lijstjes op te zetten of hang ze direct aan de muur. 

Ontdek meer

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof