Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Daybed met sierkussens en plaids tegen een muur met posters en wolken wandlamp

5 tips voor verlichting tijdens donkere wintermaanden

Tijdens de gezellige decembermaand is er geen gebrek aan lichtjes. Wanneer kerst voorbij is, kan het dan ook echt even kaal in huis voelen. Januari en februari zijn nog steeds donkere maanden, dus waarom zou je tijdens deze maanden niet uitpakken met mooie verlichting? Wij geven je tips zodat je tijdens de winter gezelligheid hebt van mooie verlichting! 


1. Sfeerverlichting

Kies verlichting dat extra sfeer brengt aan je interieur. Berg de kerstlichtjes nog niet op, maar stop ze in een mooie, doorzichte vaas. Een simpele manier om te zorgen voor sfeervolle winterverlichting. 


Ga voor een mooi lichtsnoer. Lichtsnoeren zijn vaak licht van gewicht waardoor je ze ook kunt ophangen. Kies een hoek uit die donker is en zet deze hoek in de spotlight! Omdat lichtsnoeren op batterijen werken, kun je ze ook gemakkelijk verplaatsen en ben je niet afhankelijk van een stopcontact. 

 


2. Creëer diepte met LED-strips

Je kunt lichtjes ook gebruiken om diepte en structuur in een kamer te creëren. Een eenvoudige manier om dit te doen is om een LED-strip onder een plank te plaatsen. Monteer het langs de achterkant, dichtbij de muur. Hierdoor heb je een subtiele lichtbron en je vestigt de aandacht op het decor op de plank.


3. Mix wandlampen met posters en spiegels

Wandlampen kunnen een speciale sfeer creëren en wanneer je ze combineert met andere woonaccessoires, wordt het een mooi geheel aan de je muur. Samen is het een combinatie van licht en schaduw wat zorgt voor een leuk effect. 

 


4. Warm licht in donkere hoeken vergroot de ruimte

Kaarsen zijn een leuke bron van extra licht. Als je een gezellige sfeer wilt creëren, steek je wat kaarsen aan en plaats je ze in de donkere hoeken in de kamer. Je kunt ook LED-kaarsen gebruiken die de lucht niet vervuilen met rook. Ze besparen je ook de zorgen over het brandgevaar - je kunt ze zelfs in een houten boekenkast plaatsen en genieten van het mooie licht.


5. Verlicht je favoriete quote

Zet jouw favoriete quote op een letterlamp waar verlichting in zit, zoals letterlamp TORLEIF. Zet de letterlamp in een donker hoekje of op een wandplak. 

Wat zijn je beste tips om het huis te verlichten? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook onze tips voor winterdecoratie en tips voor het organiseren van je huis na kerst. 

 

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar

Cadeau ideeën voor de feestdagen

Cadeau ideeën voor de feestdagen