Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
5 tips voor verlichting tijdens donkere wintermaanden

5 tips voor verlichting tijdens donkere wintermaanden

Tijdens de gezellige decembermaand is er geen gebrek aan lichtjes. Wanneer kerst voorbij is, kan het dan ook echt even kaal in huis voelen. Januari en februari zijn nog steeds donkere maanden, dus waarom zou je tijdens deze maanden niet uitpakken met mooie verlichting? Wij geven je tips zodat je tijdens de winter gezelligheid hebt van mooie verlichting! 

Vases with light strings and flowers on a table


1. Sfeerverlichting

Kies verlichting dat extra sfeer brengt aan je interieur. Berg de kerstlichtjes nog niet op, maar stop ze in een mooie, doorzichte vaas. Een simpele manier om te zorgen voor sfeervolle winterverlichting. 

Light string draped around a wall shelf


Ga voor een mooi lichtsnoer. Lichtsnoeren zijn vaak licht van gewicht waardoor je ze ook kunt ophangen. Kies een hoek uit die donker is en zet deze hoek in de spotlight! Omdat lichtsnoeren op batterijen werken, kun je ze ook gemakkelijk verplaatsen en ben je niet afhankelijk van een stopcontact. 

 

Wall shelf enlit from underneath by a LED light strip


2. Creëer diepte met LED-strips

Je kunt lichtjes ook gebruiken om diepte en structuur in een kamer te creëren. Een eenvoudige manier om dit te doen is om een LED-strip onder een plank te plaatsen. Monteer het langs de achterkant, dichtbij de muur. Hierdoor heb je een subtiele lichtbron en je vestigt de aandacht op het decor op de plank.

Wall with images in frames and NIELS lamp, shaped as a cloud


3. Mix wandlampen met posters en spiegels

Wandlampen kunnen een speciale sfeer creëren en wanneer je ze combineert met andere woonaccessoires, wordt het een mooi geheel aan de je muur. Samen is het een combinatie van licht en schaduw wat zorgt voor een leuk effect. 

 

Vase, lantern and tealight holder placed on the floor in a dark corner


4. Warm licht in donkere hoeken vergroot de ruimte

Kaarsen zijn een leuke bron van extra licht. Als je een gezellige sfeer wilt creëren, steek je wat kaarsen aan en plaats je ze in de donkere hoeken in de kamer. Je kunt ook LED-kaarsen gebruiken die de lucht niet vervuilen met rook. Ze besparen je ook de zorgen over het brandgevaar - je kunt ze zelfs in een houten boekenkast plaatsen en genieten van het mooie licht.

TORLEIF light box with the text "Change is good"


5. Verlicht je favoriete quote

Zet jouw favoriete quote op een letterlamp waar verlichting in zit, zoals letterlamp TORLEIF. Zet de letterlamp in een donker hoekje of op een wandplak. 

Wat zijn je beste tips om het huis te verlichten? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook onze tips voor winterdecoratie en tips voor het organiseren van je huis na kerst. 

 

Ontdek meer

Gids: Keuze van een spiegel

Veiligheidstips voor buitenverlichting met kerst

Kom in de kerststemming met de nieuwe Nordic Mood collection

9 tips om energie te besparen deze winter

Vind jouw lokale JYSK winkel

Krijg advies en hulp van onze JYSK medewerkers en ontdek ons uitgebreide assortiment in de winkel.