Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Boekenkast op de achtergrond van een eettafel met een vaas en een eetkamerstoel

5 tips om jouw persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur

Wil jij een inrichting die helemaal van jezelf is en jouw persoonlijkheid weerspiegelt? Met de juiste voorbereiding en aandacht voor detail kan jouw woonkamer je helpen op te laden en meer verbonden te voelen.

We vragen ons zelden af wat we echt graag in ons huis zouden willen. Als je jouw eigen persoonlijke stijl wilt ontdekken en wilt toevoegen aan je interieur, kijk dan eens naar deze tips en ideeën. 

1. Ontdek wat jij mooi vindt

Om jouw eigen smaak te ontdekken, kun je een online of fysiek moodboard maken. Doe inspiratie op in woonmagazines of ga rondneuzen op Pinterest en internet. Verzamel afbeeldingen van interieurs, kleuren, thema's, stijlen of artikelen die jij mooi vindt. 
 

Boekenkast met rieten vaas, schaal, opbergdozen en andere decoratieve voorwerpen


Je kunt natuurlijk een bord op Pinterest aanmaken, maar je kunt ook ouderwets knippen en plakken. Voeg bijvoorbeeld ook kleurstaaltjes of stukjes stof toe. Na verloop van tijd heb je duidelijk in beeld welke stijl jij mooi vindt en bij jou past. 

2. Kies de juiste kleuren

Kleuren zijn de basis om jouw persoonlijkheid te weerspiegelen. Houd je van veel kleur? Felle kleuren of juist donkere kleuren? Of ga jij voor een meer neutrale look met lichte tinten? Kleur doet veel met de uitstraling van je woonkamer. Een combinatie van warme of koude kleuren kan een gedurfde en vrolijke look creëren. Neutrale tinten zoals grijs, beige of (gebroken) wit zijn een goede keuze voor een samenhangende, harmonieuze look. Het combineren van verschillende kleuren is een geweldige manier om een dynamisch, maar ontspannen gevoel te creëren.
 

Glazen schaaltjes in paars en grijs met oplaadbare waxinelichtjes

3. Kies een "anker" stuk

Kies een mooi en opvallend object, zoals een schaal, lamp, spiegel, grote fotolijst of vaas, die jij geweldig vindt. Gebruik het als ankerpunt en richt de rest van de kamer in naar dat item. 
 


Met een ankerpunt heb je iets wat je echt leuk vindt als basis voor andere ideeën voor je huis.

glazenvaas op een eetkamerstoel

4. Begin klein door een sfeervol hoekje in te richten

Kies een kleine ruimte of hoekje in je huis - bijvoorbeeld een muurplank, de bovenkant van een ladekast of sidetable en maak hier een mooi geheel van. Verzamel een paar dingen die je echt mooi vindt, zoals een tafellamp, een decoratieve vaas en een ingelijste foto en schik ze in een mooi decor waar je elke dag blij van wordt. 

Rotan tafellamp met een lichte lampenkap


Het inrichten van een kleine plek is makkelijker dan gelijk de hele woonkamer en het helpt je uit te vinden wat jij mooi vindt en wat jouw persoonlijke stijl is. Als de stijl je goed bevalt, kun je dit doortrekken naar je hele interieur. 
 

5. Bezoek JYSK om je persoonlijke stijl te vinden

Ga langs bij de dichtstbijzijnde JYSK winkel en neem een kijkje naar onze vele trendy producten. Je gaat vast iets vinden dat jouw stijl en smaak weerspiegelt!

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond