Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
4 eenvoudige tips voor het decoreren van je balkon

4 simpele tips om je balkon te decoreren

Een balkon is de perfecte plaats om te relaxen wanneer de zon schijnt. En dan maakt het echt niet uit hoe groot of klein je balkon is – er zijn meer dan genoeg manieren om het knus en sfeervol te maken op je balkon. Maar hoe dan vraag je jezelf misschien af? In dit blog geven we je enkele tips om je balkon met eenvoudige en voordelige items te decoreren in slechts een paar uurtjes tijd.

1. Maak plaats voor een sfeervolle eethoek

Allereerst heb je ruimte nodig waar je lekker kan liggen of zitten. Als je balkon genoeg ruimte heeft voor een ligstoel, dan zou je er zeker eentje neer moeten zetten – hier krijg je geen spijt van! Heb je hier helaas geen ruimte voor, zorg dan dat je tenminste één comfortabele stoel hebt staan. Of nog beter, kies een bistroset met 2 stoelen en een kleine tafel, dan heb je meteen een plekje voor een knus diner.   

 

2 Ga voor een verfijnde look met kussens en plaids

Haal lekker veel kussens en plaids op je balkon zodat je het niet koud krijgt wanneer de temperatuur daalt in de avonduurtjes. Kies kleuren en patroontjes die je leuk vindt en die mooi bij de sfeer passen.  

  

3 Dicht bij de natuur met planten

Wat kan er nog meer niet ontbreken op je balkon? Planten! Het is bijna onmogelijk om teveel planten op je balkon te hebben. Planten maken je balkon levendiger en geven je het gevoel dicht bij de natuur te zijn. Ook al zit je midden in de stad. Vergeet niet om je planten water te geven, zodat ze ook levendig blijven ;-) Mocht jij in de categorie vallen ‘ik denk er pas aan om mijn planten water te geven als het eigenlijk al te laat is’, misschien moet je dan gaan voor kunstplanten. Ze geven je toch dat buitengevoel, maar je hoeft ze niet te verzorgen.

We hebben een ruim assortiment bloempotten speciaal voor op je balkon. Op dit moment is het helemaal hip om je planten niet op de grond te plaatsen maar wat meer in de hoogte. Dit doe je door planten op te hangen in leuke plantenhangers of in een bloempot op pootjes.

 

4 Een vloerkleed – een must-have die snel vergeten wordt

Een vaak vergeten must-have maar oh zo belangrijk voor een gezellige sfeer op je balkon is een vloerkleed. Normaal denk je bij vloerkleden vooral aan gebruik binnenshuis, maar een selectie van onze vloerkleden kan ook prima buiten geplaatst worden. Een zacht vloerkleed geeft je het gevoel alsof je balkon een verlengde is van je woonkamer, zo wordt je balkon meer één met de rest van je huis

Je balkon is geen opbergruimte

Last but not least – wanneer je van jouw balkon een gezellige leefruimte wil maken, zorg er dan voor dat je jouw balkon niet gebruikt als opslagruimte voor allerlei spullen. Is je balkon gevuld met spullen die je eigenlijk niet gebruikt, denk er dan eens over om hier kritisch naar te kijken en deze spullen weg te doen of ergens anders op te bergen. Anders zul je nooit het gevoel van rust en ontspanning ervaren wanneer je constant met deze spullen geconfronteerd wordt. Daarnaast zorg je met het opruimen van deze rommeltjes voor extra ruimte op je balkon voor een bistroset, ligstoel of andere tuinaccessoires!

 
Heb jij jouw balkon ook gedecoreerd met JYSK artikelen? Dan zijn wij heel erg benieuwd hoe jouw balkon eruit ziet! Laat het ons zien! Deel een foto van je balkon met #mijnJYSK  

Ontdek meer

Gids: Kies de juiste parasol

Gids: Kies de juiste parasol

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte