Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
hangende terrasverwarmers

Nieuw type terrasverwarming

Datum:

Categorie: Tuin

Tags: Terras, Tuinassortiment, Tuininspiratie

Besef je soms ook 5 minuten voordat je gasten komen dat je vergeten bent gas te kopen voor de terrasverwarmer? Je moet dan snel in de auto springen en hopen dat er nog voldoende voorraad is in de winkel. Goed nieuws! Dit is verleden tijd. Dit voorjaar zijn er nieuwe elektrische terrasverwarmers bij JYSK waarvoor je geen gas nodig hebt. 

De nieuwe elektrische terrasverwarmers maken gebruik van infrarood warmte. Deze terrasverwarmers bieden zeer snel warmte - in sommige gevallen onmiddellijk. In tegenstelling tot andere typen verwarmers die werken door de lucht op te warmen en warmte proberen te circuleren over het hele gebied, richten infraroodverwarmers de warmte alleen in een precieze bundel naar de omringende objecten. Een terrasverwarmer op basis van infrarood verwarmt alleen de personen en voorwerpen die zich recht er vóór bevinden. Op deze manier verspil je geen energie. Met andere woorden, deze verwarmers zijn zowel efficiënt als kosteneffectief. Afhankelijk van je lokale elektriciteitsprijzen bedragen de kosten per uur slechts € 0,30 per kWh.

Vier soorten terrasverwarmers op basis van infrarood

Bij JYSK kun je kiezen uit infrarood terrasverwarmers met vier verschillende soorten buizen: Quartz, Carbon, Halogeen en Golden tube.

Quartz is het meest geschikt voor een gesloten of semi-gesloten terras, terwijl de andere drie soorten geschikt zijn voor zowel gesloten als open terrassen. Het verschil tussen de vier typen ligt in het gebruik van de infraroodtechnologie en als gevolg daarvan hun energie-efficiëntie. Als vuistregel wordt infrarode warmtestraling verdeeld in kortegolf-, mediumgolf- en langgolvige stralen. Hoe korter de golf, des te energiezuiniger de terrasverwarmer. In dit opzicht is ook de hoeveelheid watt belangrijk. Hoe hoger het aantal watt, hoe meer warmte de terrasverwarmer kan leveren.

Denk na over de locatie bij aankoop van een terrasverwarmer

Wanneer je een terrasverwarmer kiest, kijk dan ook naar de zogenaamde "IP-norm" die de mogelijkheden van de terrasverwarming beoordeelt om stof en water te blokkeren. Hoe hoger het IP-nummer, des te beter - vooral als je van plan bent de terrasverwarmer in een open ruimte te plaatsen. Bedenk daarnaast of je een tafelverwarming onder de tafel nodig hebt, verwarming voor aan de muur, een vrijstaande terrasverwarmer of een aan het plafond gemonteerde terrasverwarmer.

Lees hier meer over de verschillende soorten terrasverwarmers.

Bij JYSK verdelen we onze terrasverwarmers in drie categorieën: BASIC, PLUS en GOLD, afhankelijk van hun kenmerken. BASIC is een eenvoudige maar effectieve verwarming, PLUS is een effectievere verwarming, vaak met extra functies, en GOLD is de meest effectieve verwarming, vaak met extra functies of een hoge IP-classificatie.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende terrasverwarmers met hun specificaties.

Quartz

Energie-efficiëntie: 50% 

Opstarttijd: Ca. 8 seconden

Brandduur: Ca. 2000-3000 uren

Type: Infrarood lange golf terrasverwarmer


Carbon

Energie-efficiëntie: 90%

Opstarttijd: Ca. 1 seconden

Brandduur: Ca. 5000-10000 uren

Type: Infrarood middelhoge/lange golf terrasverwarming


Halogeen

Energie-efficiëntie: 60%

Opstarttijd: Ca. 5 seconden

Brandduur: Ca. 2000-3000 uren

Type: Infrarood middellange golf terrasverwarming


Golden tube

Energie-efficiëntie: 92%

Opstarttijd: Ca. 1 seconden

Brandduur: Ca. 5000-10000 uren

Type: Infrarood lange golf terrasverwarmer

Shop de artikelen

Displaying 0 - 0 of 0