Mooie boekenkasten en wandrekken voor iedere kamer

Geef je boeken of woonaccessoires een mooi plekje in de woonkamer met een stijlvolle boekenkast of vakkenkast. Bij JYSK vind je boekenkasten en boekenrekken in diverse soorten, maten, kleuren en woonstijlen. Kies de stijl die het beste bij jou past en je vindt altijd een kast tegen een betaalbare prijs. Bij JYSK vind je boekenkasten in diverse kleuren zoals wit, eiken, wild eiken, zwart, bamboe en beton.

Zoek jij naar een kast die je middenin de woonkamer kunt zetten in plaats van tegen de muur? Dan is een roomdivider, boekenkast, stellingkast of vakkenkast wat voor jou. Als je in een studentenkamer of studio woont is een kast met vakken heel handig om verschillende ruimtes af te schermen. Als je niet veel plek hebt kun je ook een wandkast ophangen om daar je mooiste accessoires en boeken in te zetten.  

Hippe wandrekken en trendy open kastjes

Bij een Scandinavische woonstijl passen luchtige, slanke meubelen, zoals een mooi wandrek of een fijn open kastje. Een klein wandrek, boekenkastje, stellingkast of wandkastje is ideaal om je mooiste woonaccessoires, boeken en tijdschriften of servies ten toon te stellen. Voor een meer zachte uitstraling kun je jouw favoriete plaid netjes opvouwen en deze onderin je kastje leggen. Daarnaast leg je één of twee sierkussens in dezelfde stijl.

Bewaar jouw favoriete boeken en tijdschriften op een speciale plek

Een boekenkast of boekenrek is niet zomaar een meubelstuk waar je jouw spullen in opbergt. In een boekenkast of kantoorkast is heel erg zichtbaar en daarom wil je dat het er netjes uitziet. Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van je boekenkast:

  • Zet je boeken op kleur, zodat het geheel een rustige uitstraling heeft
  • Houd je boeken rechtop met een boekenplanksteun
  • Gebruik manden of kratjes met dezelfde afmeting als de kast
  • Hang een klein lampje aan je kast, zodat je mooiste boeken goed verlicht worden

Kastenwand voor voldoende opbergruimte

Met een slim boekenkastensysteem van bij elkaar passende open kasten, bergkasten, stellingkasten, legkasten, wandrekken en boekenkasten creëer je een enorme hoeveelheid opbergruimte. Een dergelijke woonkamerkast komt prachtig tot zijn recht in een ruime woonkamer, achter de bank. In deze kast kun je boeken opbergen, maar ook servies, glazen, woonaccessoires en andere rommeltjes. Uiteraard kan de kast ook dienst doen als speelgoedkast en kun je hier al het rondslingerende speelgoed van je kinderen opbergen. 

Hoekkasten voor in een kleine ruimte

Heb jij een kleinere woonkamer, slaapkamer of studentenkamer en wil je ieder hoekje van de kamer optimaal benutten? Met hoekboekenkasten heb je dit probleem opgelost. Een boekenmeubel voor in de hoek van de kamer neemt weinig ruimte in beslag, maar zorgt wel voor heel veel opbergruimte. Vul het geheel aan met handige boekenplanksteunen en schappen en je hebt in een handomdraai nog veel meer bergruimte gemaakt.