Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Welke tuinset past bij jou?

Welke tuinset past bij jou?

Haal meer uit de zomer met de juiste keuze van je tuinmeubelen. Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en materialen, die misschien moeilijk te vergelijken zijn. Met deze gids krijg je meer inzicht in waar je op moet letten en welke opties er zijn. Op deze manier kun je een goede keuze maken wanneer je een tuinset gaat kopen.

  • Comfort
    Tuinstoelen moeten comfortabel zijn om op te zitten, voor meerdere uren achter elkaar. De tuinstoel moet daarom steun bieden aan rug en benen. Om lekker te kunnen ontspannen is het ook belangrijk te letten op de hoogte van de tuinmeubelen, zodat je de meest optimale ondersteuning van je lichaam krijgt. Bijvoorbeeld: hebben de stoelen een armleuning waarmee je onderarm ondersteund wordt? Je kunt best heel veel tijd uittrekken om de meubelen te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Op die manier ontwikkel je een gevoel voor comfort op de korte en langere termijn.
  • Functionaliteit
    Zijn jouw meubelen geschikt voor het doel dat je in gedachten hebt? Is het handig om meubelen te hebben die je kunt stapelen of inklappen, zodat ze weinig ruimte innemen? Moeten ze gemakkelijk te verplaatsen zijn? Het is ook handig om na te gaan of de stoelen onder de tafel (moeten) passen of niet. Als ze er wel onder passen houd je meer ruimte over als je de set niet in gebruik hebt.
  • Onderhoud
    Onderhoudsvrije tuinmeubelen zijn ideaal. Vooral wanneer je het type bent dat houdt van lange, relaxte dagen en je geen zin hebt om tijd te besteden aan het onderhoud van je tuinset. Daarom is het belangrijk te kijken naar het soort materiaal waarvan de meubelen zijn gemaakt. Er kunnen grote verschillen zijn tussen de materialen en het onderhoud dat ervoor nodig is. 

Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende materialen die wij bij JYSK in het tuinassortiment hebben:

Artwood tuinmeubelen

De artwood (artificial wood) serie van Jutlandia is onderhoudsvrij en weerbestendig. Het kan het gehele jaar buiten staan. Artwood is UV-bestendig met de prachtige structuur en sterkte van hout. Het combineert design en functionaliteit met een langere levensduur. De meubelen zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. 

Artwood tuinset

Aluminium tuinmeubelen

De aluminium serie van Jutlandia is onderhoudsvrij en weerbestendig. Het kan het gehele jaar buiten staan. Onze aluminium tuinmeubelen hebben een goede coating dat effectief beschermd tegen krassen en vlekken. Tuinmeubelen gemaakt van aluminium zijn licht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. De meubelen zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep.

Aluminium tuinset

Hardhouten tuinmeubelen

De hardhouten serie van Jutlandia is stevig met een klassiek Scandinavisch design. Alle hardhouten tuinmeubelen zijn FSC®-gecertificeerd (FSC® N001715). Dit houdt in dat de meubelen gemaakt zijn van hout uit verantwoorde bosbouw, met goede omstandigheden voor mens en dier. Het geoliede hardhout past goed in de Deense en Nederlandse weersomstandigheden. Maar je kunt de levensduur verlengen door het te behandelen met olie. 

Hardhouten tuinset

Kunststof tuinmeubelen

Met kunststof tuinmeubelen krijg je tuinmeubelen voor een lage prijs, zonder in te boeten aan kwaliteit en comfort. Kunststof tuinmeubelen zijn gemaakt van UV-bestendig polypropyleen. Dit is een schoon en erg sterk type kunststof, dat geen grijze plekken krijgt, maar zijn kleur behoudt, jaar na jaar. De meubelen zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep. 

Kunststof tuinset
 

Ontdek meer

Gids: Kies de juiste parasol

Gids: Kies de juiste parasol

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte