Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Klein balkon met meubelen, sierkussens en bloempotten

Tips voor de inrichting van je balkon

Je hoeft niet gezegend te zijn met een grote tuin om in het voorjaar en in de zomer van het mooie weer te kunnen genieten. Vaak denken mensen met een balkon of klein terras dat de mogelijkheden erg beperkt zijn. Maar met de juiste meubelen en decoratie kun je van je balkon of kleine terras een gezellige plek maken om lange, zwoele zomeravonden door te brengen! Wij geven je graag inspiratie en tips. 
 

Organiseer, plan en blijf geconcentreerd

De eerste stap is het organiseren en optimaliseren van elk stukje beschikbare ruimte. Focus je vooral op de mogelijkheden en de dingen die je wél hebt. Wat wil je graag met je balkon? Ga je het liefste lunchen met je beste vriend(in) of loungen in de warme zon? Of fantaseer je juist over een eigen stadstuintje waar je eigen verse en smakelijke kruiden en specerijen kunt telen? Concentreer je in de eerste plaats op dat ene doel. Als blijkt dat je meer ruimte over hebt als je je droomterras of balkon hebt ingericht – dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Kies voor kleine en multifunctionele meubelen

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende te zeggen: ga voor kleine meubelen, zoals een bistroset. Een kleine stoel kan dienen als salontafel en je kunt het ook gebruiken als voetenbankje. 

 

Hierdoor heb je geen ligbed meer nodig. Wanneer je voor meubelen kiest die multifunctioneel zijn, kun je zoveel mogelijk uit je balkon halen. Overweeg ook tuinmeubelen die opklapbaar zijn en weinig opbergruimte innemen. Ga voor lichte kleuren en hang een leuke spiegel op. Een spiegel doet elke kamer – en dus ook jouw balkon of terras – groter en ruimer lijken.

Maak gebruik van de muren

Als je te weinig ruimte op de grond hebt, kijk dan eens omhoog. Benut de ruimte aan je muren, decoreer ze, gebruik ze als opbergruimte of hang er verlichting aan vast. 

Decoreer je balkon of terras met balkonbloembakken of hangende manden. Daarnaast kun je ook schappen ophangen om bloempotten neer te zetten.

Sfeervolle verlichting

Vermijd felle verlichting op een klein balkon of terras en ga in plaats daarvan voor lampen met een mooie, warme ondertoon. Subtiele verlichting is perfect voor het creëren van een knus gevoel. Lichtsnoeren en lantaarns geven een finishing touch aan je balkon. Kaarsen kunnen ook bijdragen om je buitenruimte een gezellige, warme uitstraling te geven.


tuinspullen balkon
 

Ontdek meer

Gids: Kies de juiste parasol

Gids: Kies de juiste parasol

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte