Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Luchtbed met kussen

Luchtbed, vouwmatras of vouwbed?

Als jij ver weg woont van je vrienden en familie, wil je ze misschien wel eens uitnodigen om een paar dagen te komen logeren. Maak een logeerkamer klaar of, als je er geen een hebt, maak een hoek van je woonkamer vrij voor een logeerbed. Als gastheer/gastvrouw wil je er zeker van zijn dat je gasten een goede nachtrust hebben tijdens hun verblijf. Kijk daarom eens naar de voor- en nadelen van luchtbedden, vouwbedden en vouwmatrassen.  

Luchtbedden

Een luchtbed is een comfortabele optie. Er zijn modellen die een echt bed nabootsen wat betreft de hoogte en ze zijn makkelijk op te bergen in een relatief kleine doos of tas. Soms heb je zelfs een ingebouwde pomp, zodat hij zichzelf opblaast en leeg laat lopen. Bij andere modellen die dit niet hebben, moet je een hand- of voetpomp gebruiken. Een luchtbed van degelijke kwaliteit moet alle lucht behouden tijdens een nacht slaap.

Vouwbedden

Vouwbedden lijken een beetje op gewone bedden, maar dan dubbelgevouwen. Ze zijn functioneel, handig en kunnen net zo comfortabel zijn als een gewoon bed. Hiermee bied je jouw gasten een goede nachtrust. Houd wel in gedachte dat deze bedden niet ontworpen zijn voor dagelijks gebruik. Ze zijn makkelijk op te zetten en weer op te vouwen. Sommige hebben wieltjes, waardoor het makkelijk is om ze naar de opslagplaats te rollen.

Voordat je een vouwbed koopt, is het goed om de maat van het bed te checken wanneer die uitgevouwen is. Als jouw gasten langer zijn dan het gemiddelde, zorg dan dat het bed wel comfortabel voor ze ligt. Kijk ook naar de afmetingen als hij opgevouwen is, zodat je weet of hij in je opbergkast past.

Vouwmatrassen

Vouwmatrassen hebben doorgaans 3 delen die je in elkaar kunt vouwen. Het is uitermate makkelijk om ze op- en uit te vouwen en je kunt ze makkelijk opbergen. Voor de meeste vouwmatrassen geldt: hoe dikker, hoe comfortabeler. Ook zijn vouwmatrassen veelzijdig, sommige modellen kun je vouwen tot een stoel en kinderen kunnen ze gebruiken om een fort te maken.

Voor- en nadelen

Vouwbedden

Voordeel: Kun je elke ochtend makkelijk opvouwen en aan de kant zetten
Voordeel: Je ligt niet op de grond, waardoor je makkelijker uit bed komt
Nadeel: Neem relatief veel ruimte in wanneer hij niet in gebruik is
Nadeel: Vaak alleen als eenpersoonsbed te verkrijgen

Luchtbedden

Voordeel: Kan (klein) worden opgeborgen, wanneer hij niet gebruikt wordt
Voordeel: Beschikbaar als eenpersoons en tweepersoonsbed
Nadeel: Onhandig tijdens het verblijf, tenzij je hem elke ochtend leeg laat lopen
Nadeel: Sommige modellen moet je zelf oppompen

Vouwmatrassen

Voordeel: Makkelijk op te bergen
Voordeel: Zeer betaalbaar
Nadeel: Minder comfortabel dan een verrijdbaar bed of een luchtbed
Nadeel: Erg dichtbij de grond

Hoe laat je je gasten zich thuis voelen?

Als je wilt dat jouw gasten zich thuis voelen, geef ze dan wat privacy. Ook als je geen aparte logeerkamer hebt, kun je ze nog steeds het gevoel geven dat ze hun eigen ruimte hebben en niet midden in je woonkamer liggen. Hang wat gordijnen op rondom de plek waar ze slapen, en zet een krukje neer dat kan dienen als nachtkastje voor zijn/haar telefoon, portemonnee of tijdschrift.

Ontdek meer

Slaapkamergids

Slaapkamergids

Wat is het beste matras voor jou? De ultieme gids

Wat is het beste matras voor jou? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken