Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Lachende groep backpackers die in de bossen wandelen

Hoe begin je met zelfgemaakte glamping?

Het ruige buitenleven is niet voor iedereen weggelegd, en velen van ons zullen zich herinneren dat ze de nacht buiten hebben doorgebracht in een slaapzak in een kleine tent, waarschijnlijk niet super comfortabel of warm. Maar wat als je camperen comfortabel - misschien zelfs luxueus zou kunnen maken? In tegenstelling tot traditionele, eenvoudige buitenverblijven, komt hier 'glamping' in beeld.

Terwijl er veel opties zijn voor super luxueuze glamping ervaringen, kan je het makkelijk zelf creëren zonder veel te hoeven uitgeven - het gaat allemaal om de details en het creëren van een comfortabele ervaring die een perfecte match is voor jou en je reisgenoten die je meeneemt op avontuur.

Wat betekent glamping?

De term glamping is een combinatie van de woorden 'glamoureus' en 'camping'. Of je nu van plan bent om op een bestaande camping te verblijven of om alles zelf te plannen, is het idee achter glamping om op een traditionele kampeerreis te gaan terwijl je verschillende comfortfactoren upgrade, zoals camping essentials of de camping tent, om het te veranderen in een luxueuze ervaring.

Glamping is vrij populair geworden in de recente jaren, waar mogelijkheden voor verre en grote reizen beperkt zijn. Soms - door verschillende redenen - is het niet mogelijk om op reis te gaan naar verre exotische bestemmingen. In situaties als deze, kan je nog steeds een comfortabele en geweldige vakantie hebben door op een glamping reis te gaan.

 

Man and woman sitting on bench overlooking mountain lake

7 stappen om een prachtige zelfgemaakte glamping ervaring te maken

Er zijn meerdere soorten artikelen om mee te nemen naar je zelfgemaakte glamping reis. Soms is minder meer, maar sinds glamping volledig om luxueus comfort draait, kan elk klein beetje een verschil maken voor de reis.

1. Begin met een kampeertent

Een kampeertent komt in verschillende vormen en maten - welke tent goed is voor jouw reis kun je zelf bepalen. Een kampeertent is normaal gesproken een betaalbare, draagbare en hele handige optie voor een avontuur buiten.

2. Overweeg een rolmat of een luchtbed

Als je van plan bent om een paar nachten buiten te slapen, is het bemachtigen van een van deze artikelen om als basis voor jouw slaapopstelling te dienen een grote verbetering van jouw comfort. Zorg ervoor dat je voor een opblaasbaar luchtbed controleert op gaatjes en controleer of je een pomp nodig hebt om het luchtbed op te pompen of dat de pomp is ingebouwd.

 

3. Pak een slaapzak

Een slaapzak zal je comfortabel, warm en goed geïsoleerd houden voor de nacht. Het is ook handiger dan het meenemen van een kussen en dekbed aangezien het gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen kan worden.

4. Camping stoelen en tafels

Het meenemen van een set campingstoelen en campingtafels kan een comfortabele plaats bieden aan jou en je reisgenoten om samen te eten of om spelletjes te spelen onder het genot van verfrissende drankjes.

5. Handige kookapparatuur

Voor koken onderweg, kun je apparatuur van thuis meenemen om het eten in een handomdraai te bereiden. De CASUS wegwerp barbecue is draagbaar en erg handig. Als een lichtwegend alternatief voor traditionele wegwerp barbecues is dit ideaal om buiten te koken tijdens je kampeervakantie.

 

6. Camping comfort benodigdheden

Veel artikelen zijn essentieel, maar lijken onbelangrijk wanneer je realiseert dat je ze vergeten bent om mee te nemen op reis. Denk eraan om artikelen als deze mee te nemen - ze zijn tenslotte echte kampeerbenodigdheden, je zal jezelf dankbaar zijn na afloop.

7. Leuke kampeeraccessoires

Ten slotte, aangezien glamping vooral draait om het verbeteren van comfort en luxe, zijn er verschillende leuke maar niet essentiele artikelen die je mee kan nemen op een glamping reis om het helemaal speciaal te maken.

 

 

Of je nu op reis gaat naar een plek aan een koel bergmeer of naar een zonovergoten veld in de hitte van de zomer, zorg ervoor dat je controleert of je alles hebt ingepakt wat je nodig hebt voor je reis. Zelfs als jouw bestemming de achtertuin thuis is, is je glampingreis wat jij besluit dat 'glamoureus kamperen' inhoudt - en het zou wel eens de beste vakantie kunnen worden die je ooit hebt gehad.

Ontdek meer

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Gids: Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze

Hangmat of hangstoel? Maak de juiste keuze