Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
LED-lampjesboom buitenshuis in de winter

Een gids voor kerstverlichting voor binnen en buiten

Nu de dagen korter worden en de nachten langer, gaat er niets boven de betoverende gloed van kerstverlichting om de donkere maanden van het jaar te verlichten. Van rustgevende binnenverlichting die het huis vult met een warme sfeer tot de magische charme van kerstverlichting voor buiten. Deze sfeervolle decoraties kunnen elke ruimte omtoveren en gezelligheid en feestvreugde in huis brengen. Neem een kijkje in deze gids waarin de voordelen van elk type kerstverlichting worden toegelicht, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt en het echte kerstgevoel in huis haalt.

Welke kerstverlichting moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten kerstverlichting voor binnen of buiten en ze hebben allemaal één ding gemeen: ze creëren een warme sfeer. Welk soort kerstverlichting je moet kiezen, hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak en de ruimte die je wilt verlichten en vullen met vreugde.

Onder kerstverlichting valt: 

Voordat je beslist welk type kerstverlichting je wilt, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen kerstverlichting voor binnen of buiten. Niet alle kerstverlichting is gemaakt voor buitenshuis en niet alles is gemaakt voor binnenshuis. Vergeet niet om dit te controleren. Als je twijfelt, kun je altijd langskomen in je lokale JYSK-winkel en onze medewerkers om advies vragen. Verschillende soorten kerstverlichting hebben verschillende voordelen. Naast het kiezen van het type verlichting dat perfect bij jouw huis past, zijn er nog andere dingen die bepaalde soorten verlichting geschikter maken dan andere. Lees hier meer over in deze gids.

Buitenverlichting voor kerst en de winter 

Sfeervolle en veelzijdige lichtsnoeren zijn dé feestelijke decoraties voor de feestdagen. Of ze nu in de tuin hangen of langs de gevel van je huis, ze brengen een warme, uitnodigende gloed met zich mee. Gezellige lampjesbomen zijn perfect om de buitenruimtes van je huis mee te verlichten. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, hoogtes en designs. Sommige lampjesbomen zien er zelfs uit als echte bomen. 

Sfeervolle lichtsnoeren en decoratieve verlichting

Betoverende LED-lampjesbomen

Kerstverlichting voor binnen

Als het gaat om binnenverlichting voor de kerstperiode, zijn er veel verschillende soorten verlichting die je in een feestelijke stemming brengen. Van gouden lichtsnoeren, waarmee je sfeer rond de kersttafel kunt creëren, tot kerststerren en traditionele kandelaars. Kandelaars zijn perfect om de ruimtes van je huis aan te kleden met warm en rustgevend licht. Om het kerstgevoel echt naar boven te halen, kun je de kerstverlichting door het hele huis verspreiden. Al is het maar een kerstster voor het raam van de keuken, een kandelaar in de vensterbank van de woonkamer of een kleine LED-lampjesboom op een dressoir in de gang, decoratieve verlichting zoals deze maken een groot verschil als het gaat om het kerstgevoel in huis te halen.

Decoratieve lichtsnoeren

Verlichte kerstversiering

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij kerstverlichting? 

Als het gaat om kerstverlichting voor binnen en buiten, is er één ding waar je je bewust van moet zijn. Ze verbruiken over het algemeen minder energie dan je zou denken. Het energieverbruik varieert tussen de verschillende soorten verlichting en elk afzonderlijk product. Als je meer wilt weten, kijk dan op de productpagina van de verlichting. Hier staat bij veel lampjes vermeld hoeveel energie het specifieke lampje verbruikt gedurende een periode van 24 uur. Je bent, zoals altijd, ook welkom om onze medewerkers in je lokale JYSK-winkel te vragen voor meer informatie en advies over het energieverbruik van onze kerstverlichting.

Verlichten zonder zorgen met de timerfunctie

Om het energieverbruik van kerstverlichting voor binnen en buiten te verminderen, hebben veel van onze verlichting een timerfunctie waarmee je de verlichting naar wens kunt inschakelen gedurende een bepaalde periode. Op deze manier kun je van je kerstverlichting genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je ze vergeet uit te doen. 

Kerstverlichting op batterijen

Sommige van onze kerstverlichting werkt op batterijen in plaats van een snoer dat in een stopcontact moet worden gestoken. Een groot voordeel van kerstverlichting op batterijen is dat de verlichting handig, flexibel en gemakkelijk te verplaatsen is. Kijk op de website bij de verlichting om te zien of ze op batterijen werken of dat er een snoer aan zit.

Bekijk voor meer inspiratie over het versieren van je huis in kerstsfeer onze blogpost over kerstversiering.

Small LED light tree Christmas decoration
Large LED light tree illuminating house
Medium LED light tree Christmas decoration

Ontdek meer

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

Geef je huis een lenteboost met de nieuwe Nordic Mood collection

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De favoriete keukenaccessoires van de inkoper

De kleur van het jaar

De kleur van het jaar

Cadeau ideeën voor de feestdagen

Cadeau ideeën voor de feestdagen