Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Laatste kans! Tot 60% korting op alle tuinmeubelen en tuinartikelen

Christmas table and tray with Christmas treats

Ideeën voor een mooie kersttafel

Datum:

Categorie: Kerst

Voor veel mensen bestaat kerst vooral uit één ding: eten. Of het nou een brunch of kerstdiner is, met een mooie kersttafel maak je indruk op je gasten! Het kost weinig moeite maar heeft een groot effect. Wij geven je tips. 

1. Kies een kleurenschema

De kleuren hoeven echt niet bij rood en groen te blijven omdat dit de traditionele kerstkleuren zijn. Kies juist kleuren die jij leuk vindt en voeg accessoires toe om het kerstgevoel naar de tafel te brengen. Als je de kleuren beperkt tot verschillende tinten van dezelfde kleur, dan creëer je een samenhangend geheel.


2. Gebruik linnen servetten

Linnen servetten dragen bij aan het gevoel dat kerst een bijzondere tijd is. Ze stralen een gevoel van luxe uit en zien er mooier uit dan papieren servetten. 

3. Gebruik de natuur in jouw decoraties

Verse dennentakjes zijn perfect tijdens de feestdagen, maar je kunt ook gedroogde bloemen of andere planten gebruiken. Plaats op elk bord een klein takje of zet ze in een vaas op tafel. Dit is gratis, mooi en het brengt de natuur naar je kersttafel.


4. Geef kleine cadeautjes

Maak kleine cadeautjes zoals een ster, een hart of een kerstboom voor je gasten om mee te nemen naar huis. Kost dit teveel tijd? Dan kun je natuurlijk ook een kleinigheidje kopen in de winkel. 


5. Begin buiten

Als het weer het toelaat, nodig dan jouw gasten uit in de tuin of op het balkon. Een kop met warme chocomelk of glühwein houdt jou en je gasten warm. Zorg voor een gezellige vuurkorf. Kinderen vinden het geweldig om marshmallows te roosteren boven het vuur! Je kunt de avond ook buiten beginnen. Serveer een aperitief in de tuin of op het balkon voordat je naar binnen gaat. Lees hier meer over een winters tuinfeest


6. Gebruik een tafelloper

Een tafelloper ziet er elegant en feestelijk uit. Je kunt een tafelloper op een tafelkleed of een kale tafel gebruiken. Ga eventueel voor meerdere tafellopers, over de lengte en breedte van de tafel. In het midden kun je een mooi kerststuk of kaarsen neerzetten. Je kunt ook kiezen voor mooie placemats. Wanneer je kinderen hebt, is tafelzeil met kerstprint waarschijnlijk een stuk praktischer én het ziet er ook feestelijk uit. 


7. Gebruik lampjes om een warme sfeer te creëren

Kleine lichtjes, zoals kaarslicht, creëren een intiemere sfeer dan een plafondlamp. Zorg er wel voor dat je gasten kunnen zien wat ze op hun bord hebben liggen! Heb je een kerstboom met verlichting, zet deze dan aan. Zorg daarnaast voor andere gezellige kerstverlichting en kaarslicht

 

Heb jij nog meer tips voor een mooie kersttafel? Laat het ons weten in de reacties.