Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Beige bedsprei op bed

De voor- en nadelen van een bedsprei

Datum:

Categorie: Slapen

Hou jij van een nette, opgeruimde slaapkamer? Misschien is een bedsprei dan iets voor jou! Met een sprei ziet je kamer er opgeruimd uit. In dit blog hebben we de voor- en nadelen van een bedsprei voor je op een rij gezet.

 

De voordelen van een bedsprei

Een bedsprei ziet er goed uit

Het meest opvallende voordeel van het gebruiken van een bedsprei is natuurlijk dat het er goed uit ziet. Een sprei maakt het bed mooier en netter dan wanneer je dekbedovertrek zichtbaar is. 

Met een bedsprei ziet je slaapkamer er altijd hetzelfde uit

Een bedsprei geeft je kamer altijd dezelfde look. Je dekbedovertrek kan elke kleur hebben. Met een sprei er over heen, hoef je niet bang te zijn dat de kleur afleidend is – je bed zal er altijd hetzelfde uit zien. Wil je een andere look? Dan kun je gemakkelijk van bedsprei wisselen. 


Bescherming voor je dekbed en kussens

Een bedsprei beschermt je dekbed en kussens tegen stof en ander vuil. Als je wilt dat je dekbed en kussen langer mee gaan is het dus een goed idee om een bedsprei aan te schaffen. 

Een luxueus gevoel in je slaapkamer

Met een bedsprei creëer je een luxe hotelsfeer in je eigen slaapkamer. Het hoeft geen luxe bedsprei te zijn, kies gewoon een mooi exemplaar en voeg ook nog wat sierkussens toe voor het complete hotelgevoel. 


Je maakt je bed sneller op

Met een bedsprei maak je je bed waarschijnlijk sneller op dan zonder sprei. Je gooit je bedsprei niet over een rommelig bergje dekbed en kussens. Oftewel; door de bedsprei heb je een stok achter de deur om je bed op te maken en ziet je slaapkamer er een stuk netter uit! 


Nadelen van een bedsprei

Naast alle voordelen, kleeft er ook een nadeel aan het gebruik van een bedsprei. Zoals je vast weet, zweten we allemaal als we slapen – in feite 200 milliliter per nacht. Daarom is het erg belangrijk dat je bed op kan drogen voordat je het opmaakt. Huisstofmijt nestelt zich graag in warme vochtige plekken. Om ervoor te zorgen dat ze zich niet vermenigvuldigen, is het verstandig om je bed pas op te maken als het helemaal droog is. Het ligt natuurlijk aan het weer en de omgeving hoe lang dit duurt. In plaats van dat je je bed ’s ochtends opmaakt, is het daarom beter om dit pas te doen als je thuis komt na je werk. Schud je dekbed en kussens ’s ochtends goed op en leg je dekbed op het einde van het bed tijdens de dag.