Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Teakhouten tuinbank, teakhouten tuintafel en teakhouten tuinstoelen op een houten terras met plantenbakken en lantaarns

Waarom tuinmeubelen van teakhout een goede keuze zijn

Teak is het ideale natuurlijke materiaal voor tuinmeubelen. Het gaat lang mee, is onderhoudsarm, voelt prettig aan en het ziet het er ook nog eens prachtig uit!

Tuinmeubelen van teakhout zijn goed bestand tegen allerlei weertypen. Het heeft natuurlijke waterdichtmakende eigenschappen waardoor het ook bestand is tegen schimmels en ongedierte. Meubelen van teakhout gaan jaren mee en krijgen na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze kleur.

Verwen jezelf en jouw terras deze zomer met tuinmeubelen van dit mooie materiaal. Kies bijvoorbeeld voor de VESTERHAVET serie, die bestaat uit een tuintafel in twee verschillende maten, een bistrotafel, een klapstoel, een gewone tuinstoel en een tuinbank.

patio with a teak garden bench and chairs by a table ready for dinner


Alle items uit de VESTERHAVET collectie hebben een klassieke tuinmeubel-look, wat in veel verschillende tuinstijlen past. Bijvoorbeeld in een romantische tuin maar ook op een urban rooftop.

Two different teak garden furniture settings, one with folding chairs and the other with stacking chairs


De VESTERHAVET tuinstoelen hebben een robuuste uitstraling, terwijl de klapstoelen een meer luchtigere uitstraling hebben.

A bistro set with a small table and two folding chairs in the corner on a patio


De VESTERHAVET serie bestaat ook uit een leuke bistroset. Perfect voor op het balkon, voor een kleine patio of een gezellig beschut hoekje in de tuin. 

Kunnen tuinmeubelen van teakhout het hele jaar buiten blijven staan?

Jazeker, tuinmeubelen van teakhout kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Door de natuurlijke eigenschappen van teakhout, is het bestand tegen regen, UV-licht en barre weersomstandigheden. Om jouw teakhouten tuinmeubelen te onderhouden, verwijder je eenmaal per jaar het vuil en algen. Als je ervoor kiest om je teakhouten meubelen in de winter te bedekken, zorg er dan voor dat je een hoes gebruikt die het hout laat ademen. Wanneer je jouw teakhouten tuinmeubelen buiten laat staan, krijgen ze binnen 9-12 maanden de zilvergrijze kleur.

FSC gecertificeerd hout 

Alle houten tuinmeubelen bij JYSK dragen het FSC-label (FSC® N001715). Dit betekent dat het hout afkomstig is uit een bos waar niet meer hout wordt gekapt, dan op natuurlijke wijze kan teruggroeien. Er zijn strenge eisen aan het gebruik van pesticiden en chemicaliën en de arbeiders krijgen een goed loon en werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Lees meer over het FSC-keurmerk.

De tuinmeubelen uit de VESTERHAVET serie zijn vanaf 1 april verkrijgbaar.

Bekijk het tuinassortiment

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen