Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kinderslaapkamer

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Binnenlopen in een chaotische, overvolle, verouderde kinderkamer kan stress opleveren. De grote commode in de hoek is allang niet meer nodig omdat je kind zindelijk is. Je tiener blijft maar zeuren om een plek om computerspellen op te bergen. Ze gaan zó snel van baby tot peuter, schoolkind tot tiener, en dan puber! Alleen het idee al om alles om te gooien en opnieuw in te richten kan overweldigend zijn. Je wilt ook graag iets wat meegroeit met je kind.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel! Een geweldige kinderkamer maken is kinderspel. Volg deze 3 tips op om een mooie, functionele slaapkamer te creëren die ook nog eens meerdere jaren mee gaat.  

Wat zijn gave kinderkamer ideeën?

Als je de kinderkamer gaat inrichten denk dan van te voren goed na over de behoeftes en benodigdheden van je kind. Ga eerst op zoek naar de basismeubelen, zoals een bed, kledingkast en een opbergplek voor speelgoed. Houd het simpel: Maak ruimte voor de essentiële meubelen tegenover de minder belangrijke decoraties en meubelen.

Meestal is de kinderkamer een van de kleinere kamers van het huis, maar kinderen hebben ook een plek nodig om te spelen. Een oplossing hiervoor is een verhoogd bed zoals een hoogslaper; de kinderen kunnen onder het bed spelen. Laat kinderen hun eigen fort of kasteel bouwen, of gooi er dekens en kussens neer om een comfortabele schuilplek te maken. 

 


Als de kinderen ouder worden kunnen ze de plek onder het bed goed gebruiken voor een bureau met bureaustoel om huiswerk aan te maken. Hoogslapers en stapelbedden zijn heel veelzijdig en ook nog eens betaalbaar.

 

Kleurrijke accessoires

Heb je een druk tijdschema en geen zin om eindeloos te shoppen, ga dan voor meubelen met klassieke kleuren zoals zwart of wit. Kinderen houden van vrolijke, speelse kleuren, dus richt de kamer in met kleurrijke accessoires in plaats van een geel bed of rood tafeltje. Je kunt de kamer vrolijk en gezellig maken en een creatieve omgeving creëren door kleurrijke decoraties toe te voegen. Een knalgeel kussentje of speelmat met letters vervangen als de kinderen ouder worden is heel eenvoudig. Kinderen raken namelijk vaak na 2 of 3 jaar uitgekeken op bepaalde kleuren en spullen; het vervangen van een bed is toch minder makkelijk…

Maak het persoonlijk

Schiet jij al in de stress bij de gedachte van witte meubelen en kinderen? Maak je geen zorgen. Potlood is gemakkelijk van de meeste meubelen af te halen. Kies één meubelstuk in de kinderslaapkamer die ze zelf mogen beplakken met stickers of waar ze op mogen tekenen, waardoor het persoonlijk wordt. Je kinderen kunnen zich dan lekker uitleven! 

Door slimme keuzes te maken creëer je een kinderkamer die jaren meegaat waarin je kind zich helemaal thuis voelt. Jij bespaart ook nog eens tijd, onderhoud en kosten. ‘Kind kan de was doen!’
 

Ontdek meer

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Welk topmatras kun je het beste kiezen? De ultieme gids

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

Ontdek onze multifunctionele slaapbanken

In de spotlight: de NORDBY-serie

In de spotlight: de NORDBY-serie

Dekbed en kussen met plantaardige stof

Dekbed en kussen met plantaardige stof