Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Twee ladekasten en een dressoir

Kies de juiste ladekast

Ladekasten zijn ruimtebesparende meubelstukken die helpen om je huis opgeruimd te houden. Met een combinatie van functionaliteit en design kunnen ze je stijl onderstrepen en het beste naar boven brengen in je woonkamer, eetkamer, hal, slaapkamer of waar dan ook. Het kan lastig zijn om een ladekast te vinden die perfect in jouw huis past, dus we nemen je mee langs enkele punten die je in overweging moet nemen om de juiste keuze te maken.

1.    Waar wil je de ladekasten plaatsen?

Bepaal eerst waar je je nieuwe ladekast wilt plaatsen. Hoeveel ruimte is er beschikbaar en wat staat er al in de kamer? Overweeg ook of je ladekast voor meerdere doelen kan dienen door andere meubels die je al hebt te vervangen. Je kunt je ruimte overzichtelijker maken door je andere opbergoplossingen samen te voegen in één grote ladekast. Planken, manden op de vloer, kapstokken en andere plekken waar je dingen in de open lucht bewaart, kun je weghalen en je krijgt een mooie, strakke uitstraling.

2.    Hoeveel opslagruimte heb je nodig? 

Bedenk vervolgens wat je in de ladekast wilt opbergen en hoe groot hij moet zijn. Maak niet de fout om je opslagbehoefte te onderschatten. Als je de ruimte hebt, overweeg dan een dubbele ladekast of koop er twee, die je naast elkaar kunt zetten. Je kunt beter te veel opslagruimte hebben, dan te weinig.

Je kunt de ladekast ook gebruiken voor het opbergen van spullen die in andere kamers worden gebruikt. Je kunt een lade wijden aan tafelkleden en servetten, zelfs als de ladekast in je slaapkamer of kantoor staat.

Houten ladekast in slaapkamer
SKALBORGFauteuil SKALBORG met voetenbank donkergrijze stof/eiken
200,-/stuk
200,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 200,- /stuk
Normale verkoopprijs: 249,- /stuk (-20%)

3.    Heb je meer nodig dan alleen lades?

Een ladekast hoeft niet alleen uit lades te bestaan. Sommige modellen hebben een deur, andere een plank. Een ladekast met een legplank kan ook dienen als nachtkastje of kan ideaal zijn in een gang waar je een tray met sleutels op de plank kunt zetten.

Sommige ladekasten hebben naast de laden ook een deur. Dit kan handig zijn als je een plek nodig hebt om kandelaars en andere spullen te bewaren die je het beste rechtop kunt zetten.

Twee verschillende ladekasten in een slaapkamer
JENSLEVLadekast JENSLEV 4 lades 1 deur eiken
85,-/stuk
85,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 85,- /stuk
Normale verkoopprijs: 109,- /stuk (-22%)
JENSLEVLadekast JENSLEV 4 lades eiken
75,-/stuk
75,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 75,- /stuk
Normale verkoopprijs: 99,- /stuk (-24%)

4.    Voor welke stijl en kleur ga je?

Als je over de basis hebt nagedacht - de beschikbare ruimte en het doel - kun je op zoek gaan naar de stijl die je mooi vindt. Je kunt een ladekast vinden die goed in je bestaande interieur past, of juist eentje die ermee in contrast staat. Als je inrichting bijvoorbeeld licht en elegant is, kun je deze stijl behouden, maar je kan ook een zwarte ladekast nemen om de aandacht te trekken en de kamer te veranderen.

Als je twijfelt, onthoud dan dat een klassieke look altijd goed is.

Witte ladekast in slaapkamer
BRODALLadekast BRODAL 4 lades wit
125,-/stuk
175,- /stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 175,- /stuk (-29%)
Normale verkoopprijs: 175,- /stuk (-29%)

Als je op zoek bent naar meer dan alleen een ladekast, heb je een mooie kans om een gelijkgestemde look te bereiken door meubelstukken binnen dezelfde collectie te kiezen. 

Ontdek meer

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

In de spotlight: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

Gids voor het opbergen van schoenen

Gids voor het opbergen van schoenen

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

In de spotlight: De TRAPPEDAL serie

7 tips voor het opruimen van je huis

7 tips voor het opruimen van je huis