Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
onderhoudsvrije tuinmeubelen

Houd meer tijd over met onderhoudsvrije tuinmeubelen

Ben jij het type dat bij iedere zonnestraal op zijn knieën in de voortuin onkruid zit te wieden? Wiens grasmat direct gekortwiekt wordt zodra deze de ideale hoogte van 4 cm dreigt te overschrijden? Of die zijn hardhouten tuinset trouw drie keer per jaar in de olie zet en precies weet hoe deze het beste behandeld en opgeslagen kan worden?

Dan is dit blog waarschijnlijk niks voor jou.

Dit is een blog voor mensen die geen verstand hebben van ideale zaaimaanden, verschillende houtsoorten, behandelmethodes, oxidatie en al helemaal geen verschil kunnen maken tussen teakolie en hardhoutolie. Voor mensen die geen zin hebben om uren aan het onderhoud van hun tuin(meubelen) te besteden. Die blij zijn als ze hun tuinset alleen af en toe in een sopje hoeven te zetten en daarna in hun bespaarde tijd een goed boek kunnen gaan lezen. Voor mensen zoals ik.

Voor die mensen bestaan er (gelukkig!) onderhoudsvrije tuinmeubelen. De naam verraadt het al een beetje: deze hebben geen onderhoud nodig. Natuurlijk is het wel zo fris om ze zo nu en dan eens af te nemen met wat water en zeep, maar meer werk heb je er niet aan. Scheelt veel lichamelijke arbeid, dure onderhoudsmiddelen en vooral: veel tijd!

Wie bij onderhoudsvrije tuinmeubelen direct denkt aan een verkleurde plastic campingtafel kan opgelucht ademhalen: die tijden zijn voorbij. In onze collectie vind je onderhoudsvrije tuinmeubelen in verschillende stijlen en materialen, en stuk voor stuk zijn ze met zorg uitgekozen aan de hand van de huidige trends.

Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije tuinset? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij sets van de volgende materialen:

Aluminium

Aluminium is een weersbestendig materiaal dat prima tegen sneeuw, regen, vorst en fel zonlicht kan. Al onze aluminium tuinmeubelen zijn voorzien van een speciale beschermlaag die krasjes en verkleuringen helpt voorkomen. Ondanks dat aluminium prima het hele jaar buiten kan blijven staan, raden wij je toch aan om je tuinmeubelen op te slaan of gebruik te maken van een meubelhoes. Hierdoor zijn je tuinmeubelen nóg beter beschermd tegen weersinvloeden en het maakt de voorjaarsschoonmaak een stuk makkelijker (scheelt weer tijd!). Hetzelfde geldt voor Artwood en petan tuinmeubelen.

MELLBY+MELLBY

Artwood

Artwood is een erg sterk type kunststof genaamd polystyreen, met een natuurlijke houtlook. Het is net als aluminium weersbestendig en is behandeld tegen UV-straling. 

SKAGEN+GUDHJEM

Petan

Petan is een lichtgewicht kunststof materiaal met een robuuste uitstraling. Onze petan tuinmeubelen worden met de hand geweven en zijn ook weersbestendig.

DYVIG

Benieuwd naar de complete collectie? Neem dan eens een kijkje in onze online shop. Iets moois gevonden? Ga dan naar onze Facebookpagina, doe mee met onze Tuinmeubel winactie en maak nog tot en met zondag 28 juni 2015 kans op een complete set! 

//Tessa

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen