Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Grey sofa set with wooden table

Hoe kies je de juiste bank?

Ik vind de bank één van de belangrijkste meubels in mijn woonkamer. Je brengt er veel tijd op door (lang leve Netflix!) en daarnaast neemt de bank vaak een prominente plaats in je woonkamer in. De perfecte bank moet dus lekker zitten maar er ook mooi uit zien. Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Vraag jezelf dan af waar de bank moet komen te staan, waarvoor de bank gebruikt gaat worden en welk materiaal je fijn vindt. 

Wij hebben tips die je helpen met het vinden van jouw droombank! 

Waarvoor gebruik je de bank?

Denk na over waarvoor je de bank allemaal gebruikt. Als je de bank voornamelijk gebruikt om koffie te drinken en bij te kletsen met je vriendinnen, is een bank met een hoge rugleuning de beste keus. Wil je voornamelijk lekker loungen en relaxen op je bank, ga dan voor een diepe bank met zachte kussens. 

Hoe groot moet de bank zijn?

Een hoekbank, een 2-zitsbank, een 3-zitsbank of iets compleet anders? Het hangt allemaal af wat jij wil! Heb je ruimte nodig voor een heel gezin, dan is een bank met chaise longue de ideale oplossing. Zo heb je extra ruimte om te zitten.

 

De bank voor de kleine woonkamer

Is jouw woonkamer aan de kleine kant, dan is de 2-zitsbank met hoge poten een aanrader. De hoge poten van de bank zorgen voor een open sfeer in de woonkamer. Ook is een bank in een lichte kleur aan te raden, donkere kleuren hebben namelijk de gewoonte om het licht te 'stelen' of absorberen, daardoor lijkt de kamer kleiner.

 

Welk materiaal moet de bank zijn?

Ga je voor een stoffen of leren bank? Beide hebben zo hun voordelen. Hieronder lees je waarom je voor een leren of juist voor een stoffen bank kiest. 

Creëer een luxe sfeer

Banken van leer creëren een luxe look in de woonkamer en krijgen in de loop der tijd een mooie patina. Dat betekent dat het leer zachter wordt en een donkere tint krijgt. Een leren bank is praktisch, makkelijk te onderhouden en een duurzame keus. Het nadeel is wel dat het kouder zit dan een stoffen bank. 

Stoffen bank met een uniek design

Stoffen banken komen voor in verschillende materialen: plastic, synthetische stof of natuurlijk stof. Stoffen banken zijn er in overvloed aan kleurcombinaties en dessin opties, waardoor een stoffen bank geschikt is voor elk huis. Een stoffen bank die is ingespoten met een beschermende spray is een duurzame keus en gaat langer mee.

 

Waar moet de bank komen te staan?

De beschikbare ruimte, de inval van het licht en de indeling van de woonkamer zijn enkele voorbeelden waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de positie van de bank. Direct zonlicht kan zelfs de meest kleurrijke banken laten verkleuren. Het is dus verstandig om je bank niet in direct zonlicht te plaatsen. Op deze manier kun je langer van de bank genieten. 

Tip: Gebruik afplaktape om te kijken hoeveel ruimte de bank in beslag gaat nemen. Dit geeft je een betere indicatie of jouw droombank in de woonkamer past. 

Probeer de bank uit

Het beste advies is om veel banken te testen. Ga op verschillende banken zitten. Kijk of de bank goed aanvoelt en of hij bij je past. Dit zijn de eerste grote stappen naar het vinden van jouw droombank die voldoet aan al je wensen!

Ontdek meer

Kies het juiste bankje

Kies het juiste bankje

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement

6 simpele ideeën voor het inrichten van een klein appartement