Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Houten tuinmeubelen

Het FSC®-keurmerk staat garant voor meer duurzame houten tuinmeubelen

Past een landelijke stijl meer bij jou, dan kies je waarschijnlijk eerder voor een houten tuinmeubelset dan voor een tuinmeubelset gemaakt van aluminium, petan of artwood. Wanneer je bij JYSK een houten tuinmeubelset koopt, koop je ook nog eens heel erg bewust, omdat JYSK tuinmeubelen verkoopt met het FSC-keurmerk (FSC® N001715). In dit artikel leggen we je uit waar het FSC-keurmerk voor staat en wat dit betekent voor de productie van houten tuinmeubelen. 

Ons klimaat is veranderd in de loop der jaren en de grootste oorzaak hiervan is ontbossing. Het kappen en platbranden van bossen veroorzaakt ongeveer 20% van de uitstoot van broeikasgassen.

Het verkopen van tuinmeubelen is een van de hoofdactiviteiten van JYSK en daarmee behoren we tot één van de grootste verkopers van tuinmeubelen in Europa. Als één van de grootste verkopers van tuinmeubelen, willen we graag onze invloed gebruiken en ons inzetten tegen niet-duurzame en illegale bosbouw. Om die reden is JYSK lid van Forest Stewardship Council® (FSC) en The Forest Trust (TFT). TFT bestaat wereldwijd uit meer dan 80 leden en werkt mee aan het opzetten van meer duurzame bosbouw. JYSK is daarnaast medeoprichter van TFT. Middels dit lidmaatschap wil JYSK het aantal tuinmeubelen met het FSC-keurmerk in het assortiment vergroten.

Tuinmeubelen met FSC®-keurmerk

FSC, Forest Stewardship Council, is een internationaal erkende organisatie zonder winstoogmerk die meer duurzame bosbouw stimuleert. In bossen gecontroleerd door het FSC,  worden niet meer bomen gekapt dan het bos zelf op natuurlijke wijze kan vervangen, waardoor ontbossing wordt voorkomen. Naast het inzetten voor duurzame bosbouw zet FSC zich ook in om sociaal en financieel gezonde organisaties te garanderen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid houdt onder meer in dat FSC de locale bevolking die in de bossen woont, beschermt.

De Climate Tree

Doordat JYSK betrokken is bij TFT, heeft JYSK ook bijgedragen aan de ontwikkeling van The Climate Tree. De Climate Tree is een model dat is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het betrokken raken bij regenwoud projecten. In aanvulling op de financiering van een deel van The Climate Tree, biedt JYSK ook steun aan een project in Brazilië, waarin men een miljoen vierkante meter regenwoud beschermt. De naam van het project is "Trees for People"

Houten tuinmeubelen in het assortiment van JYSK

JYSK Nederland heeft diverse houten tuinmeubelen in het assortiment die allemaal voorzien zijn van het FSC-keurmerk. Op die manier ben je er van verzekerd dat je houten tuinmeubelen koopt die op een meer duurzame manier geproduceerd zijn.

De KERTEMINDE stoelen met de GRIMSTAD tafel zijn ideaal voor zowel een groot als een klein gezelschap. De KERTEMINDE stoelen zijn er in twee varianten, namelijk als een klapstoel en als een 5-standenstoel. Beide stoelen zijn makkelijk in te klappen en goed op te bergen, zonder dat de stoel veel ruimte in beslag neemt. Ben je ook nog op zoek naar mooie, trendy tuinkussen die passen bij de set? Bekijk hier ons ruime assortiment tuinkussens. 

De GRIMSTAD tafel heeft een variabele afmeting en kan makkelijk veranderd worden. Bij de tafel wordt een extra tafelblad geleverd dat in het midden van de tafel toegevoegd kan worden. De lengte van de tafel kan hierdoor variëren van 190 cm tot 230 cm. In het midden van de tafel bevindt zich een opening voor een parasol

KERTEMINDE+GRIMSTAD

De HVIDE SANDE houten tuinmeubelset is een prachtige witte tuinset met en luxe en romantische uitstraling. De set bestaat uit een tafel, twee stoelen en een bank. De bank en de stoelen hebben een klassieke, Scandinavisch gekruiste rugleuning. In het midden van de tafel bevindt zich een opening voor een parasol. Naast de reguliere tuinkussens, verkopen we ook een speciaal zitkussen voor een bank. Deze past mooi op de bank van de HVIDE SANDE tuinmeubelset.  

HVIDE SANDE

De klassieke en robuuste houten tuinmeubelset HAMAR is één van onze toppers. Deze prachtige houten set geeft een landelijke sfeer en staat garant voor uren lang buiten tafelen tot de zon onder gaat. Ook bij de HAMAR tuinmeubelset hebben de bank en de stoelen een klassieke, Scandinavisch gekruiste rugleuning. In het midden van de tafel bevindt zich een opening voor een parasol. Naast de reguliere tuinkussens, verkopen we ook een speciaal zitkussen voor een bank.

HAMAR

Houten tuinmeubelen hebben een speciale behandeling nodig en om de levensduur te verlengen, is speciaal onderhoud noodzakelijk. Lees hier alle tips over het onderhouden van houten tuinmeubelen. 

 

 

 

Ontdek meer

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Een gids voor het kiezen van de juiste partytent

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Trampolines: 7 overwegingen voor aankoop

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Een uitgebreide gids over de materialen voor tuinmeubelen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen

Gids: De perfecte tuintafel kiezen