Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Handdoeken van hoge kwaliteit in verschillende kleuren

Handdoeken kiezen: de ultieme gids

Wanneer je nieuwe handdoeken koopt, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Met een grote variatie aan handdoeken die verkrijgbaar zijn in verschillende maten, materialen, kleuren en prijsklassen, kunnen de opties gemakkelijk een beetje overweldigend zijn. Of je nu op zoek bent naar budgetvriendelijke, betaalbare handdoeken die veel waar voor je geld bieden of naar luxe handdoeken gemaakt van de meest hoogwaardige materialen, het maken van een weloverwogen beslissing is van cruciaal belang om tot de juiste aankoop te komen.

Deze gids is bedoeld om je te helpen bij het navigeren, zodat je zeker weet dat je de perfecte handdoeken krijgt die aan je specifieke behoeften en voorkeuren voldoen. Door al deze aspecten in overweging te nemen, kun je vol vertrouwen handdoeken kiezen die comfort, duurzaamheid en stijl voor je huis bieden.

  1. Kwaliteit en veiligheid

  Bij het kopen van alledaagse artikelen zoals handdoeken zijn bepaalde factoren vooral de moeite waard om te overwegen. Bij JYSK zijn onze handdoeken onderverdeeld in drie categorieën: BASIC, PLUS en GOLD. Handdoeken in de categorie BASIC zijn zeer betaalbaar en duurzaam en bieden daardoor een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding, terwijl de categorie GOLD luxe handdoeken van de hoogste kwaliteit biedt, ook tegen een betaalbare prijs worden aangeboden. In de PLUS-categorie vind je geweldige handdoeken die kwaliteit en betaalbaarheid in balans houden.

  Overweeg om handdoeken van de hoogste kwaliteit te kopen, afhankelijk van je budget en voorkeuren, zodat je zeker weet dat je handdoeken krijgt die zacht, absorberend en duurzaam zijn, zodat ze lang meegaan.

  Bij JYSK zijn al onze handdoeken STANDARD 100 by OEKO-TEX® gecertificeerd. Dit betekent dat welke handdoek je ook kiest, ongeacht type, materiaal, kleur of prijsniveau, je een handdoek ontvangt die vrij is van schadelijke chemicaliën en volkomen veilig is.

  2. Verschillende maten en soorten handdoeken

  Er zijn veel verschillende soorten handdoeken om uit te kiezen, elk ontworpen met specifieke doeleinden in gedachten. Het is een goed idee om verschillende handdoeken te gebruiken voor verschillende behoeften in huis. Van kleine washandjes tot grote badlakens, over elk type handdoek kun je meer lezen in deze gids of het overzicht van de maten hieronder bekijken. In het overzicht vindt je tevens links naar alle soorten handdoeken in ons assortiment per specifieke maat. Houd er rekening mee dat veel van onze handdoeken deel uitmaken van een set, zodat je handdoeken voor verschillende doeleinden kunt krijgen die bij elkaar passen.

  Op zoek naar handdoeken om mee te nemen naar het strand, het zwembad of het meer? Lees onze blogpost over welke handdoeken en dekens het beste zijn voor op het strand.

  Overzicht van handdoeken en maten

  Washandjes

  Een washandje, ook wel waslap genoemd, is een kleine, veelzijdige handdoek die perfect is voor verschillende doeleinden. Je kunt het gebruiken om je gezicht af te drogen na het wassen, je handen schoon te maken of zelfs de gevoelige huid van een baby te verzorgen. Door het compacte formaat van 28x30 cm is hij ideaal voor dagelijkse handelingen.

  Gastendoekjes

  Een gastendoekje, wat tussen een washandje en handdoek in zit, is een veelzijdige optie. Ideaal voor het drogen van je handen of gezicht in een gastentoilet of logeerkamer. Het formaat van een gastendoekje is doorgaans 40x60 cm of 30x50 cm.

  Handdoeken

  Zoals de naam al aangeeft, worden handdoeken voornamelijk gebruikt om je handen na het wassen in het toilet af te drogen, maar omdat ze een handig formaat hebben, zijn ze voor vrijwel elk doel geschikt. Door het veelvuldige gebruik ervan zorgt een investering in duurzame handdoeken van hoge kwaliteit ervoor dat ze langdurig bestand zijn tegen normale slijtage.

  Badhanddoeken

  De badhanddoek is het meest voorkomende en populaire type handdoek. Als het gaat om afdrogen na een bad of douche, is de badhanddoek de standaard optie. Het formaat maakt het veelzijdig en perfect voor dagelijks gebruik, en biedt de juiste balans tussen absorptievermogen en dekking.

  Badlakens

  Badlakens zijn de grootste handdoeken die verkrijgbaar zijn in ons assortiment. Badlakens zijn door hun volledige dekking ideaal om af te drogen na een douche of bad. Hun royale formaat zorgt voor extra absorptievermogen en comfort, waardoor ze een luxe keuze zijn voor dagelijks gebruik.

  3. Het gewicht van de handdoek

  Het gewicht van een handdoek is over het algemeen een goede indicator voor de kwaliteit ervan; hoe zwaarder het gewicht, hoe duurzamer en absorberender het zal zijn. Het gewicht van de handdoek wordt gemeten in gram per vierkante meter (g/m 2 ). Onze KARLSTAD handdoekencollectie – al meer dan 10 jaar een favoriet bij klanten – is bijvoorbeeld geclassificeerd in onze GOLD-categorie en heeft een gewicht van 500 g/m 2 .

  De volgende gewichtscategorisatie van handdoeken dient als een nuttige algemene richtlijn voor het begrijpen van het gewicht:

  • Lichtgewicht handdoeken
   300-400 g/ m2 . Lichtgewicht handdoeken zijn dun en bieden snelle droogtijden en veelzijdigheid voor verschillende doeleinden.
  • Middelzware handdoeken
   400-600 g/ m2 . Deze zijn iets zwaarder dan lichtgewicht handdoeken en ideaal om zowel als gastendoekjes als badhanddoeken te gebruiken. Het duurt iets langer om ze te drogen, maar voelt over het algemeen zachter en dichter aan.
  • Zware handdoeken
   600 g of meer/m 2 . Deze worden over het algemeen als de meest luxueuze opties beschouwd. Zware handdoeken bieden superieure zachtheid, dikte en dichtheid, wat betekent dat ze meer water absorberen maar langer nodig hebben om te drogen.

  Houd er bij het selecteren van handdoeken voor thuis rekening mee dat dichtere, zwaardere handdoeken doorgaans duurzamer, absorberender en zachter zijn, vergelijkbaar met die in spa's en luxe hotels. Aan de andere kant bieden handdoeken met een lager gewicht uiteraard een lichter gevoel en een snellere droogtijd.

  4. Kinderhanddoeken, badmatten en haarhanddoeken

  Naast de verschillende types die in deze gids worden besproken, bevat ons assortiment ook kinderhanddoeken versierd met geliefde personages uit speelgoed, tekenfilms, films en videogames. Daarnaast ontdek je ook badmatten en andere badkameraccessoires, waaronder haarhanddoeken.

  Kinderhanddoeken met populaire karakters en motieven

  Badmatten en haarhanddoeken

  Ontdek meer

  De favoriete badkameraccessoires van de inkoper

  De favoriete badkameraccessoires van de inkoper

  Tover je badkamer om tot een spa

  Tover je badkamer om tot een spa

  In de spotlight: Handdoeken

  In de spotlight: Handdoeken

  7 tips & tricks voor het wassen van kleding

  7 tips & tricks voor het wassen van kleding