Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Modulaire tuinmeubelen op een terras

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Met modulaire tuinmeubelen stel je precies de loungeset samen die ideaal is voor jouw terras of balkon. Je kunt een hoekbank, twee loungestoelen of wat je maar wilt, maken.

In deze gids lees je meer over de mogelijkheden, alle voordelen van een modulaire loungeset en doe je ideeën op voor jouw balkon- of terrasinrichting.

Talloze combinaties

Ideeën voor combinaties van bankmodules op een klein terras

Een modulaire loungeset wordt doorgaans opgebouwd uit hoekmodules, middenmodules, eindmodules en poefmodules. Hiermee kun je verschillende zitopties bouwen:

 • U-vormige banken
 • Hoekbanken/L-vormige banken
 • Banken met chaise longue
 • Banken met open einde
 • Fauteuil/loungestoelen
 • Poefen

Het plannen van je tuininrichting

Voordat je je laat meeslepen door de eindeloze mogelijkheden van modulaire tuinmeubelen, raden wij je aan een plan te maken, waarbij je vooral rekening houdt met de beschikbare ruimte. Begin met het opmeten van het terras of balkon en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de opstelling van het meubilair waar je van droomt. Houd ook rekening met deze aspecten:

1. Zorg voor stroming

Houd bij het plannen van het terras of balkon rekening met de beschikbare ruimte op het terras of balkon en visualiseer de doorgang van de deur naar de loungeset, eethoek, gazon of bloemperk. Breng deze routes in kaart en houd er rekening mee bij het bepalen van de configuratie en plaatsing van de modulaire loungeset. De looppaden moeten ongeveer 1 meter breed zijn.

2. Zorg voor ruimte

Kies in de regel en indien mogelijk voor een zwevende opstelling waarbij je de loungeset 30 cm ademruimte geeft om de illusie te wekken van een groot en luchtig terras of balkon. Streef hiernaar, ongeacht welke van de volgende configuraties je wenst.

3. Hoeveel zitplaatsen heb je nodig?

Heb je zitplaatsen nodig voor het hele gezin of is de loungeruimte vooral voor jou en jouw partner. Verschillende configuraties passen bij verschillende groepsgroottes en buitenruimtes:

Een U-vormige loungebank op het terras neemt op zichzelf al behoorlijk wat ruimte in beslag. Als je dat hebt, kan een U-vormige loungebank een goede keuze zijn. Een prachtige loungetafel zal het natuurlijke middelpunt vormen en je zult zeker plaats hebben voor een groep gasten, zodat je kunt ontspannen en interessante gesprekken kunt voeren onder het genot van een kopje koffie of een koud drankje.

Om een U-vormige loungebank te bouwen heb je twee hoekelementen, middenelementen en twee eindelementen nodig.

Een hoek-/L-vormige loungebank heeft veel dezelfde eigenschappen als een U-vormige loungebank, maar neemt doorgaans minder ruimte in beslag en kan uitnodigender zijn voor één of twee personen die met de voeten omhoog willen ontspannen. Toch is het ideaal om vrienden en familie rond de loungetafel te verzamelen voor een koud drankje of kopje koffie.

Om een hoekbank te bouwen heb je één hoekelement, middenelement en twee eindelementen nodig.

Een bank met chaise longue lijkt veel op een hoekbank, alleen heeft hij een open einde, waardoor de ideale combinatie ontstaat tussen bank en zonnebank, waar je heerlijk kunt ontspannen.

Om een bank met chaise longue samen te stellen, heb je één hoekgedeelte, middengedeelte en een poefgedeelte nodig.

Eén grote bank, eventueel aangevuld met een paar loungestoelen of een poef, kan voor een kleinere ruimte een mooie oplossing zijn en je een flexibelere tuinindeling geven: Je bepaalt zelf in welke richting je de bank plaatst. Een poef geeft je de mogelijkheid om je voeten omhoog te leggen en kan ook dienen als zitplek (maar zal op de lange duur niet zo prettig zijn).

Om een grote bank te bouwen heb je twee hoekelementen en middenelementen nodig.

Overweeg ook een symmetrische tuinindeling met twee banken tegenover elkaar, gescheiden door een loungetafel. Deze lay-out is geweldig voor koffiedates met vrienden.

Een oplossing voor alle stoelen bied je maximale flexibiliteit. Een combinatie van vier loungestoelen rondom een loungetafel kan een bijna luxe uitstraling geven, ze zijn makkelijk te verplaatsen in diverse opstellingen en ideaal voor gesprekken rond de loungetafel.

Om een groep loungestoelen samen te stellen, heb je alleen middensecties nodig.

Maatwerkideeën voor jouw modulaire tuinmeubelen

EG is een loungeset met 7 modules, bestaande uit vier midden- en twee hoek-/eindelementen en een loungetafel. Het biedt een verscheidenheid aan verschillende combinaties, die kunnen worden aangepast aan jouw buitenruimte. Stel de combinatie samen die bij jouw terras of balkon past.

Terwijl EG een loungeset is, is RAVNDRUP zowel als set als losse elementen verkrijgbaar, waardoor je de kans hebt om je loungeset precies aan te passen aan jouw wensen.

RAVNDRUP bestaat uit drie verschillende modules:

 • Een middenmodule
 • Een hoek/eindmodule
 • Een loungetafel

RAVNDRUP biedt de vrijheid en flexibiliteit om uw grote terras aan uw wensen aan te passen: Een open hoekbank in combinatie met een 2-zits loungebank gecentreerd rond de loungetafel, een grote U-vormige bank gecentreerd rond twee loungetafels, of wat dan ook. past bij uw terras en uw voorkeuren. RAVNDRUP is eenvoudig aan te passen aan uw behoeften en laat u uw dierbaren samenbrengen voor bordspellen, koele drankjes en gezellige gesprekken op het terras.

Voor kleinere terrassen of balkons is de ABED loungeset ideaal. Het bevat twee hoekmodules, twee poefen en een tafel die in verschillende configuraties kunnen worden gecombineerd. Een paar van die opties zijn een 2-persoons zonnebank, een bank met chaise longue en een bank met salontafel en dubbele poef. Het is allemaal aan jou.

Ideeën voor combinaties van bankmodules op een klein balkon

Voordelen van modulair tuinmeubilair

 • Je kunt dit flexibele meubel geheel naar eigen wens samenstellen
 • Je kunt modulaire tuinmeubelen eenvoudig herschikken als je behoefte verandert of als je een andere omgeving nodig heeft.
 • Een van de belangrijkste voordelen van modulair meubilair is de optimalisatie van de ruimte, omdat je hiermee elke vierkante meter optimaal kunt benutten.
 • Niemand heeft wat jij hebt – jouw loungemeubelopstelling zal waarschijnlijk volledig uniek zijn, passend bij je terras en esthetiek
 • Een gewone bank met een chaise longue aan de zijkant kan zowel links als rechts gericht staan, maar bij een modulaire loungeset hoef je niet te kiezen.

Ontdek meer

Gids: Kies de juiste parasol

Gids: Kies de juiste parasol

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Gids: Kies de juiste opbergbox

Gids: Kies de juiste opbergbox

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen