Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Kussenbox voor op het terras

Gids: Kies de juiste opbergbox

Waar bewaar je je tuinkussens, buitenlantaarns en speelgoed als je ze niet gebruikt? Een kussenbox is een geweldige oplossing. Het helpt je om je buitenruimte netjes en overzichtelijk te houden, je hebt gemakkelijk toegang tot je tuinkussens in de zomer, het bevrijdt je van het zoeken naar opslagruimte binnenshuis voor je buitenspullen, en het juiste model kan je spullen droog houden tijdens regenbuien. Tegelijkertijd neemt een kussenbox minder ruimte in beslag dan een schuur. Maar hoe kies je de juiste? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Hoeveel ruimte heb je voor de kussenbox op je terras/balkon?
  • Wat ga je opslaan en welke maat is goed?
  • Ben je van plan om de kussenbox te verplaatsen?
  • Wat is je stijl en welke kussenbox past bij je andere tuinmeubelen?
  • Moet de kussenbox beschermd worden tegen regen en kou of moet hij vorstbestendig en waterdicht zijn?
Houten kussenbox voor op het terras
BEDERKussenbox BEDER B133xH61xD54 hardhout
215,-/stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 215,- /stuk
Normale verkoopprijs: 269,- /stuk (-20%)

De juiste kussenbox voor een klein terras of balkon

Kleinere ruimtes vereisen kleiner meubilair en soms ook dat je extra goed nadenkt over je beslissingen. Begin met het meten van de ruimte die je wilt vrijmaken voor je kussenbox, zodat je er zeker een kunt vinden die past. Hoewel veel kussenboxen bedoeld zijn voor grote terrassen, zijn er ook andere kleine en praktische alternatieven. Als je een klein balkon of terras hebt, of als je slechts een beperkte ruimte aan de kussenbox wilt besteden, is de compacte HALKEVAD half zo lang als de meeste andere kussenboxen en daarmee een goede optie.

Als je weinig ruimte hebt op je terras of balkon, is het altijd een goed idee om multifunctioneel meubilair te zoeken. Sommige kussenboxen zijn gemaakt om het gewicht van een of meer personen te dragen, zodat ze zowel als opbergruimte als als zitplaats kunnen dienen. Dit is het geval bij SVENDBORG. Dankzij de handvatten sleep je de kussenopbergbox gemakkelijk naar je tuintafel als er meer gasten zijn.

Grijze kussenbox op een houten terras
SVENDBORGKussenbox SVENDBORG B145xH60xD69 donkergrijs
135,-/stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 135,- /stuk
Normale verkoopprijs: 169,- /stuk (-20%)

KARLBY is meer een opbergbank voor buiten dan een kussenbox, maar je kunt er zowel je tuinkussens in bewaren als er op zitten. Voor je comfort wordt er een kussen bovenop geleverd. KARLBY is FSC®-gecertificeerd (FSC® N001715) en de juiste keuze voor jou als je van de warme uitstraling van hout houdt en om de natuur geeft.

Houten tuinbank met opbergruimte voor op het terras
KARLBYOpbergbox KARLBY B128xH43xD42 hardhout
200,-/stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 200,- /stuk
Normale verkoopprijs: 249,- /stuk (-20%)

Zie ook onze gids voor het kiezen van de juiste tuinparasol

Grote opbergbox met veel ruimte

Op een groot balkon of terras met tuinsets en loungemeubelen zijn doorgaans meerdere kussens en plaids nodig. Mogelijk heb je ook meer ruimte voor een grote opbergbox waarin niet alleen tuinkussens en lantaarns passen, maar mogelijk ook een of twee tuingereedschappen. Mocht dat aantrekkelijk klinken, dan raden wij je aan om er eentje te zoeken waar 700+ liter in kan.

STAVERN is een goede suggestie. Hij beschikt over een hydraulisch deksel, waardoor hij zacht opent en sluit.

Grote kussenbox voor op het terras

Verplaatsbare kussenboxen

Moet je de meubels op je terras verplaatsen? Of houd je gewoon van opnieuw inrichten? In die gevallen zal een kussenbox met handvat je leven gemakkelijker maken. BISNAP is een kleine, lichte kussenbox die gemakkelijk kan worden verplaatst. Hij is gemaakt van UV-bestendig kunststof en is zowel vorst- als waterdicht.

YDERUP is iets groter dan BISNAP en biedt ruimte voor meer apparatuur. Hij is ook iets zwaarder, maar is voorzien van wielen om hem nog wendbaarder te maken. Hij is verkrijgbaar in naturel of zwart en geeft een stijlvol tintje aan je terras of balkon.

Kussenbox met handvat en wielen voor op het zonnige terras
YDERUPKussenbox YDERUP B133xH64xD55 naturel
135,-/stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 135,- /stuk
Normale verkoopprijs: 199,- /stuk (-32%)

Een stijl die je leuk vindt

Rotan, hout en kunststof zijn veelgebruikte materialen voor kussenboxen en hebben elk hun eigen voordelen en kenmerken. De kleur is mede afhankelijk van het materiaal dat je kiest, evenals het benodigde onderhoud.

Je kunt kiezen voor een kussenbox die niet al te veel aandacht trekt, of eentje die naadloos aansluit bij je andere tuinmeubelen. Sommige behoren zelfs tot dezelfde collectie als een loungeset zoals TAMBOHUSE. De TAMBOHUSE kussenbox past bij de TAMBOHUSE loungeset en is verkrijgbaar in de kleuren grijs en naturel.

Grote kussenbox voor op het terras
TAMBOHUSEKussenbox TAMBOHUSE B150xH91xD77 naturel
450,-/stuk
Laagste prijs laatste 30 dagen: 450,- /stuk
Normale verkoopprijs: 599,- /stuk (-25%)

Bescherm je buitenkussens

Als je nieuwe kussenbox bedoeld is voor een locatie waar deze wordt blootgesteld aan zon of regen, moet je op zoek gaan naar een box die UV-beschermd en/of waterdicht is. De UV-bescherming helpt vervaging van kleuren te voorkomen en waterdicht zorgt ervoor dat je spullen droog blijven. 

Houd er rekening mee dat de stof van je tuinkussens beschadigd kan raken door herhaaldelijk invriezen en ontdooien. Als je kussenbox bedoeld is voor een locatie waar deze niet beschermd is tegen zeer koud weer, moet je op zoek gaan naar een box die vorstbestendig is.

Bij het vinden van de perfecte kussenbox draait het allemaal om het balanceren van functionaliteit, stijl en duurzaamheid voor een opgeruimde buitenruimte en om ervoor te zorgen dat je buitenkussens in alle seizoenen beschermd blijven.

Ontdek meer

Gids: Kies de juiste parasol

Gids: Kies de juiste parasol

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Zo kies jij de perfecte loungeset voor je tuin

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Gids: Stel een modulaire loungeset samen voor je buitenruimte

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen

Met het FSC®-keurmerk krijg je verzekerd meer duurzame tuinmeubelen