Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Binnenactiviteiten voor kinderen

7 tips voor binnenactiviteiten met kinderen tijdens de lockdown

De kerstvakantie van 2020 ziet er anders uit dan normaal. We zitten in een lockdown, dus leuke uitstapjes maken zit er even niet in. Wanneer het buiten donker en koud is, wordt buitenspelen ook steeds minder aantrekkelijk. Gelukkig zijn er binnen ook genoeg leuke dingen te doen, je moet misschien alleen wat creatiever zijn. Wij hebben een lijst samengesteld met onze favoriete familieactiviteiten voor jong en oud. Doe inspiratie op en maak er ondanks de lockdown een gezellige kerstvakantie van! 

1. Bak koekjes

Allereerst: wees creatief in de keuken. Bak koekjes en laat jezelf helemaal gaan met de decoratie. Hierdoor heb je de rest van de dag heerlijke snacks bij de hand als je aan het spelen, lezen of bouwen bent.

2. Verander de eetkamer in een speelplek voor kinderen

Waarom zou je de ruimte onder de eettafel niet gebruiken als een verstopplek? Pak 1 of 2 lakens, zoveel mogelijk kussens als je kunt vinden, een matras, een paar lampen om het gezellig te maken en misschien een paar snacks. Een klassieke activiteit die altijd leuk is. LED verlichting die werkt op batterijen is een praktisch alternatief voor de lampen. De LED peer blijft op een veilige temperatuur en zorgt er dus voor dat je niet in de buurt hoeft te blijven.


3. Bouw een hindernisbaan

Nu je de spullen al gepakt hebt, kan je ook kussens, matrassen en andere kleine meubelen gebruiken om een hindernisbaan te maken. Hier kunnen kinderen van plek naar plek springen, onder de tafel doorkruipen, over armleuningen en door een tunnel kruipen. Gebruik je fantasie en nodig kinderen uit voor een missie in de jungle, een verlaten fabriek of een andere leuk idee. Je kunt deze tip ook combineren met tip 4.

4. Binnenspeurtocht

Verstop kleine aanwijzingen door het hele huis voor een speurtocht die de kinderen bezighoudt voor een lange tijd. Maak opdrachten en raadsels en probeer ervoor te zorgen dat ze als een team samenwerken. Als beloning kun je een “schatkist” op het einde met hun favoriete snoep verstoppen.


5. Speel de hele dag bord- of kaartspelletjes

Er zijn genoeg leuke bordspelletjes voor alle leeftijden. Kies het favoriete bordspel van iedereen en speel deze spelletjes de hele dag. Een grote tafel is een uitnodiging om plezier te hebben, snacks te eten en creatief te zijn samen. 


Maak het opruimen gemakkelijker door voldoende opbergruimtes te hebben voor bordspelletjes, tekenspullen, puzzels en andere spelletjes in jouw woonkamer. Heb je geen spel bij de hand? Speel dan een raadspel zoals “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”.

 

6. Een goed boek kan de dag redden

Ga naar de bibliotheek en kies een paar boeken uit in verschillende genres die kinderen leuk vinden. Maak thuis een gezellige leeshoek op de bank met kussens en dekens. Doe je warmste sokken aan en verlies jezelf in sprookjes, fabels of andere fantasieboeken.

7. Kijk een film 

Filmavonden zijn bijna altijd een succes, zelfs als ze plaatsvinden in de middag. Het enige wat je nodig hebt is Netflix, popcorn, chips en een fijne bank met veel sierkussens! Nu moeten jullie het alleen nog eens worden over de film. 

Heb jij nog tips om tijdens de lockdown leuke dingen te doen met kinderen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Ontdek meer

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Voeg een vleugje warmte toe aan je eettafel

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Maak een feestelijke tafel voor oudejaarsavond

Gids: De juiste maat eettafel kiezen

Gids: De juiste maat eettafel kiezen

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP

Omarm de Japandi-stijl met SOLLERUP