Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Tuinmeubelen van verschillende materialen

Tuinmeubelen van verschillende materialen

Datum:

Categorie: Tuin

Tags: Tuinmeubelen, Materialen, Onderhoud

Ben je op zoek naar een leuke tuinmeubelset, maar weet je nog niet welk materiaal het meest geschikt is voor jou? Geen nood, we helpen je een handje op weg met uitleg en tips. Ieder type materiaal heeft namelijk verschillende eigenschappen en heeft daarom een andere behandeling en onderhoud nodig. Ondanks dat veel type tuinmeubelen in het assortiment van JYSK onderhoudsvrij zijn en makkelijk schoon te maken zijn, raden wij altijd aan om tuinmeubelen af te dekken of op te slaan gedurende de winter. Het voordeel hiervan is dat het schoonmaken van de tuinmeubelen ook veel makkelijker gaat en aanslag goed te verwijderen is. Speciale tuinmeubelhoezen vind je hier

Aluminium

Tuinmeubelen van aluminium kunnen het hele jaar door buiten blijven staan omdat aluminium weersbestendig is. Het materiaal kan namelijk prima tegen sneeuw, regen, vorst en fel zonlicht. Bij JYSK zijn alle aluminium tuinmeubelen voorzien van een speciale beschermlaag waardoor krasjes en verkleuringen voorkomen kunnen worden. Daarnaast zijn tuinmeubelen gemaakt van aluminium onderhoudsvrij en kun je deze gemakkelijk reinigen met water en een beetje zeep.

Artwood

Artwood is een erg sterk type kunststof genaamd polystyreen, dat er precies zo uit ziet als hout. Het materiaal is onderhoudsvrij en weersbestendig en is behandeld tegen UV straling. Tuinmeubelen gemaakt van artwood kunnen daardoor het hele jaar buiten staan en sneeuw, vorst, regen en fel zonlicht weerstaan. Je kunt tuinmeubelen gemaakt van artwood makkelijk reinigen met water en een beetje zeep.

 Tuinmeubelen

Fiberstone

Fiberstone is een robuust materiaal met granietlook, maar weegt gelukkig veel minder. De kern van het tafelblad is gemaakt van vezelbeton en de oppervlakken bestaan uit een mix van graniet en polyester. Fiberstone is onderhoudsvrij en weersbestendig en tuinmeubelen gemaakt van dit materiaal kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Het kan gemakkelijk worden schoon gemaakt met water en een beetje zeep.

Tuinmeubelen

Durawood

Durawood is duurzaam samengesteld materiaal van hardhout vezels en kunststof, dat er precies zo uit ziet als hout. Tuinmeubelen gemaakt van durawood zijn onderhoudsvrij en weersbestendig en kunnen dus het hele jaar door buiten blijven staan.

Tuinmeubelen

Petan

Petan is een kunststof materiaal dat zeer licht is van gewicht, maar een robuuste uitstraling geeft aan tuinmeubelen. Tuinmeubelen gemaakt van het met de hand geweven petan zijn weersbesteding en kunnen dus het hele jaar door buiten blijven staan. Petan is onderhoudsvrij en je kunt dit type tuinmeubel makkelijk schoonmaken met water en een beetje zeep.

Tuinmeubelen

Kunststof

JYSK heeft ook een aantal tuinmeubelen in het assortiment gemaakt van UV bestendig kunststof, namelijk polipropyleen. Dit type kunststof is erg sterk en behoudt daardoor zijn originele kleur en er zullen geen vlekken in het materiaal ontstaan. Gedurende de winter is het aan te raden om kunststof tuinmeubelen op te slaan of onder een overkapping te zetten. Kunststof tuinmeubelen zijn zeer makkelijk te reinigen met water en een beetje zeep.

Tuinmeubelen

Hout/Hardhout

Houten tuinmeubelen hebben vaak een wat meer robuuste en landelijke uitstraling. Tuinmeubelen gemaakt van hout vragen wat meer zorg en aandacht dan tuinmeubelen gemaakt van artwood, durawood, aluminium, petan en kunststof. Hout moet beschermd worden tegen wind en regen, omdat anders de kans bestaat dat het hout uitdroogt en gaat barsten. Lees hier meer over hoe je houten tuinmeubelen het beste kunt onderhouden.

Tuinmeubelen