Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Tips voor het inpakken van je auto voor als je op vakantie gaat.

Tips voor het inpakken van je auto voor als je op vakantie gaat.

Datum:

Categorie: Seizoen

Autovakanties zijn altijd al erg populair geweest in Nederland. Het is een fijne en flexibele manier van reizen. Of je nu een weekend weg gaat, een roadtrip gaat maken of voor een paar weken met de auto naar Frankrijk of Italië vertrekt, de auto is een ideaal vervoersmiddel. Een ander groot voordeel is dat je vaak meer spullen mee kan nemen dan wanneer je met de trein of het vliegtuig gaat. Al je vakantiejurkjes in een koffer proppen die maximaal 20kg mag wegen, dit probleem heb je met de auto niet. Om optimaal van deze voordelen gebruik te maken geven we je in dit blog advies over wat in te pakken voor een roadtrip en hoe je dit op de best mogelijke manier doet!

Je auto inpakken voor een roadtrip

Wat je nodig hebt voor je autoreis is afhankelijk van een aantal dingen. Bedenk voordat je jouw auto gaat inpakken hoelang je weg bent, waar je naartoe gaat en waar je tijdens je trip gaat slapen. Wanneer je deze dingen op een rijtje hebt kun je beginnen met het inpakken van je auto.

Maaltijden onderweg

Als je op autovakantie gaat is het een goed idee om opvouwbare campingstoelen en tafels mee te nemen. Kies een tafel en stoelen die zo weinig mogelijk ruimte innemen en neem wegwerpservies mee. Op die manier kun je altijd jouw eigen restaurantje creëren aan de kant van de weg.

Ook handig om mee te nemen is een goede koeltas om je eten en drinken koud te houden. Kies er een uit in het formaat dat groot genoeg is zodat je alles wat je koel wil houden ook daadwerkelijk koel kan houden. Op die manier kun je alle boodschappen voor die dag in één keer doen en hoef je onderweg niet zo vaak te stoppen.

De beste manier om een auto in te pakken

Het inpakken van je auto lijkt soms wel een spelletje Tetris. Alles moet bij elkaar passen, en dat niet alleen, alles moet ook nog gemakkelijk te pakken zijn.

Een goed advies is om zoveel mogelijk spullen ‘rechtop’ in te pakken in plaats van liggend. Op die manier voorkom je bijvoorbeeld dat je tandenborstel helemaal onderop in je toilettas. Wanneer je deze rechtop inpakt kun je ‘m meteen pakken.

Een andere goede tip is om je spullen in te pakken in transparante zakken en/of dozen. Op die manier heb je een beter overzicht van de dingen die je bij je hebt.

Let erop dat je de spullen die je het meeste nodig hebt, als laatste inpakt. Het is vervelend om te moeten zoeken naar een trui voor als je het koud hebt en die helemaal onderop de stapel ligt.

 

Pak je auto in op een veilige manier

Veiligheid boven alles. Het is belangrijk dat je nog steeds door je autoruiten naar buiten kunt kijken. Zorg er ook voor dat je spullen goed op zijn plaats blijven liggen, zowel je spullen in de kofferbak als op de achterbank of op de passagiersstoel. Als je grote dingen op de passagiersstoel hebt liggen is het een goed idee om ze met de veiligheidsgordel vast te leggen, zodat ze niet naar voren kunnen vallen tijdens de reis. Wees er tevens van bewust dat wanneer je jouw auto flink hebt volgeladen, het gewicht de remweg kan verlengen. Pas je rijstijl hierop aan. 

Slapen in de auto

Als je vindt dat hotelkamers te duur zijn, of als je gewoon van de ultieme vrijheid wil genieten dan kun je er ook voor kiezen om te slapen in de auto. Het enige wat je eigenlijk echt nodig hebt voor is een goede slaapzak en eventueel een kussen. Er zijn wel een aantal aspecten die je moet overwegen  voordat je wegdommelt:

Het is niet toegestaan om je auto zomaar ergens te parkeren om te gaan slapen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de parkeerplaatsregels, zodat je niet wakker wordt en het eerste wat je ziet is een parkeerbon op je voorruit.

Als je een beetje privacy wilt terwijl je slaapt, kun je wat van je spullen opstapelen om zo de ramen van je auto te bedekken. Op die manier voorkom je dat nieuwsgierige voorbijgangers een blik in je auto werpen. Probeer te parkeren in een hoek of op een donkere plaats, op die manier sta je niet zo in het zicht en wordt je niet uit je slaap gehouden door felle lichten.

Er kunnen mensen zijn die het een beetje verdacht vinden dat je in de auto slaapt, dus verzorg je netjes en gedraag je beleefd. Vertel mensen dat je geniet van de vrijheid die komt bij het slapen in je auto. De meeste mensen vinden het niet erg als er vreemden in de buurt zijn, zolang ze maar vriendelijk zijn.