Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
ANTEN en TOMMA gordijn

Raamdecoratie trends herfst/winter 2018-2019

Datum:

Categorie: Raambekleding

Tags: Raambekleding, Gordijnen

Herken je dit gevoel? Je bladert door woontijdschriften en je ziet allemaal mooie, stijlvolle woningen. Maar je hebt moeite om dezelfde look in jouw eigen huis te creëren. Hoe kan dat toch? Misschien komt het doordat je één belangrijk aspect over het hoofd ziet: raamdecoratie. Gordijnen kunnen je huis ruimtelijker, luxueuzer en stijlvoller maken. Onderschat raamdecoratie dus niet!

Gordijnen maken een kamer compleet en helpen om een bepaalde sfeer te creëren in je woning. Of je nu voor een luxueuze hotelkamer-sfeer gaat of een romantisch gevoel. Gordijnen zijn geweldig want ze kunnen functioneel, decoratief of beide zijn. Gebruik ze dus om jouw eigen stijl te laten zien!

In ons blog hebben wij de nieuwste trends op het gebied van raamdecoratie voor je op een rij gezet.

Zware stoffen en lange gordijnen

In voorgaande seizoenen waren gordijnen onopvallend en minimalistisch. Gordijnen vermengden zich met de achtergrond en trokken geen aandacht. De nieuwste trend op het gebied van raamdecoratie is juist dat gordijnen gezien mogen worden! 

Zware gordijnen, zoals fluweel, zijn deze herfst en winter erg trendy. Een zwaar gordijn, zoals gordijn RUSKEN in het blauw, voegt een gevoel van volume toe aan de kamer en creëert een gezellige en weelderige sfeer.


Zware en volumineuze gordijnen creëren een betere akoestiek in de kamer doordat geluiden worden gedempt. Vooral in de woonkamer zijn zware gordijnen aan te raden, omdat ze het hoge geluidsniveau verminderen dat zich meestal in woonkamers bevindt.

Luxueuze hotelsfeer in huis

Een populaire trend dit seizoen is om een hotelsfeer in je eigen huis te creëren. Je creëert deze stijl door meerdere lagen over elkaar te leggen. De combinatie van een zwaar, lang gordijn en een gordijn in een licht materiaal creëert een luxueuze en stijlvolle kamer.


ALDRA curtain

Drapeer de gordijnen op de vloer om een authentieke hotellook te creëren. Je kunt jaloezieën ophangen voor een complete drielagen look. Zo kun je bijvoorbeeld gordijn ANTEN in het grijs combineren met verduisteringsgordijn TOMMA in het wit. 


TIP:
Als je lange, zware gordijnen wilt maar je bang bent dat je kamer te donker wordt, gebruik dan een gordijnstang die langer is dan de breedte van het venster.

Dit zorgt ervoor dat het gordijn de muur meer bedekt dan het raam. Op deze manier heb je toch een gordijn dat de kamer compleet maakt, maar zonder dat het gordijn het raam en het gewenste licht bedekt.

Licht en luchtig is nog steeds trendy

Als zware gordijnen niet bij jouw stijl passen, is een lichtere versie waarschijnlijk meer geschikt. Dunne gordijnen en vitrages zijn nog steeds trendy. Het lichte materiaal is perfect voor de woonkamer, omdat ze een gevoel van privacy creëren zonder het licht volledig buiten te sluiten.


Luchtige en lichte gordijnen creëren een zachte expressie en passen in elke kamer in jou huis. Als je ervoor kiest om een vitrage in je slaapkamer op de hangen, is het verstandig om daarbij te kiezen voor verduisterende gordijnen. Dit zorgt voor een betere nachtrust.  

Wil je een ruimtelijker gevoel creëren?

Je kunt gordijnen voor veel meer doeleinden gebruiken dan alleen afscherming tegen zonlicht. Gordijnen kunnen stijl en sfeer creëren en geven zelfs het gevoel van extra ruimte. En je kunt ze ook op andere plekken hangen dan voor het raam!

Gebruik een gordijn als scheidingswand en creëer binnen een mum van tijd een gevoel van ruimte zonder er een permanente oplossing van te maken.

BOLMEN curtain

Een scheidingswand is een goede manier om het meeste uit een kamer te halen en een goedkoop alternatief voor het plaatsen van een muur. Door een gordijn te gebruiken als scheidingswand creëer je verschillende ruimtes binnen één ruimte.