Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Het is Slaapweek! | 20-60% korting op alle boxsprings, matrassen, dekbedden en kussens

Bekijk alle aanbiedingen

Het vinden van de perfecte gordijnen

Datum:

Categorie: Raambekleding

Tags: Rolgordijnen, Lamellen, Plisségordijnen, Raambekleding, Gordijnen

Eerlijk is eerlijk, ik vind van mezelf dat ik best gevoel heb voor het creëren van een stijlvol interieur. Het inrichten van mijn huisje gaat me prima af. Stoelen, kleden, accessoires, ik weet het allemaal perfect te combineren. Maar heb je daar..  gordijnen. Als ik ergens geen verstand van heb, zijn het wel gordijnen. Ik weet nog net dat je een rolgordijn moet oprollen als je naar buiten wil kijken, maar dat is het ook wel zo ongeveer. Verticale jaloezieën, vouwgordijnen, plisségordijnen en rolluiken, het duizelt me allemaal. Ik vermoed dat ik vast niet de enige ben, dus vandaar en aantal handige tips wanneer het aankomt op het vinden en ophangen van jouw perfecte gordijnen.

Klassieke geweven gordijnen

Traditionele gordijnen van stof helpen bij het creëren van sfeer in een kamer. Gaat jouw voorkeur uit naar deze good old-fashioned gordijnen, maar ben je bang dat dit te ouderwets is? Wees gerust, gordijnen van stof hoeven anno 2016 helemaal niet zwaar of saai te zijn.

In een romantische slaapkamer zijn gordijnen van stof een must. Je kunt dunne gordijnen, die het licht doorlaten, combineren met dikke gordijnen of verduisterende gordijnen voor 's nachts. Gordijnen met leuke patronen zijn perfect voor een kinderkamer. Veel mensen geven ook de voorkeur aan stoffen gordijnen in de woonkamer om deze van extra luxe uitstraling te voorzien.

Kies de juiste lengte en breedte

De juiste lengte en breedte van jouw gordijnen zijn van cruciaal belang als je een mooi resultaat wilt behalen. Als je een gordijnroede wilt, kies dan een staaf, die ongeveer. 20% breder is dan het venster. Plaats de roede 8-10 cm boven het raamkozijn of tegen het plafond.

Bij een groot raamprofiel (bijvoorbeeld in de woonkamer), is het vaak een goed idee om het gordijn te verdelen in verschillende delen. Dit is zowel praktisch bij het plaatsen van het gordijn als wanneer ze moeten worden afgehaald voor het wassen.

Een gordijn dat helemaal doorloopt tot de vloer, moet ca 3 cm boven de vloer eindigen, terwijl een gordijn in een venster met een vensterbank 8-10 cm onder de rand moet eindigen (of 3 cm boven een radiator, indien aanwezig).

Ongeacht de grootte van het gordijn moet je ook letten op de bevestiging aan de bovenkant. Bij het meten moet je meten vanaf de onderkant van de roede of - indien je gebruik maakt van gordijnringen - van de onderste rand van de ringen.

 

De perfecte gordijnen

 

Verticale jaloezieën - standaard of speciale afmetingen?

Verticale jaloezieën worden steeds populairder. Er is een goede reden voor, verticale jaloezieën geven een kamer een zeer stijlvolle look. Bovendien is de dekking flexibel, omdat de lamellen kunnen worden ingesteld op verschillende hoeken, zodat er een grotere of kleinere hoeveelheid licht door kan dringen.

De grote, verticale lamellen ziet er mooi uit in zowel grote als kleine kamers en zijn daarnaast ook betaalbaar voor degene met een kleiner budget. Verticale jaloezieën zijn er in vele standaard afmetingen maar je kunt ze ook zelf, zowel de lengte als de breedte, inkorten.

Rolgordijnen en jaloezieën

Rolgordijnen en jaloezieën zijn populaire manieren van raambekleding. Beide zijn betaalbaar en praktisch. Met een jaloezieschaar kan je eenvoudig een aluminium jaloezie zowel in de lengte als in de breedte inkorten. Rolgordijnen kunnen alleen worden aangepast in de breedte. Vouwgordijnen en plisségordijnen zijn twee andere populaire oplossingen.

Zelf gordijnen naaien

Als je handig en creatief bent, kun je ervoor kiezen om zelf achter de naaimachine te kruipen en je eigen gordijnen te naaien. Je kunt ook zelf stof aanschaffen en de gordijnen door een professional laten maken. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Een belangrijke vuistregel bij het kopen van de stof is dat de breedte van de stof tweemaal de breedte van het venster moet zijn. Bij de berekening van hoeveel stof je nodig hebt, moet je ook rekening houden met eventuele verspilling die wordt veroorzaakt door het mogelijke hertekenen van je patroon. Tot slot, zorg ervoor dat je het raam nauwkeurig meet. Te korte gordijnen zijn zo ongeveer hetzelfde als een te korte broek, dus zorg dat je dat voorkomt!

 

[][]
Marloes Sales and Marketing Assistant JNL
H.TroffJammer

Jammer dat je een vermogen kwijt bent aan bezorgkosten. Het produkt lijkt goedkoop maar kan ondertussen dubbel zo duur worden.

H. Eijnhoven

Ik wacht al heel lang op Anholt Plisségordijnen 130 x 130 of 140x 130.

Sanne-May

Ik heb gekozen voor raamfolie. Omdat ik nogal inkijk heb van de voorbijgaande voetgangers. Ik ben net in mijn appartement ingetrokken dus ik heb verder nog geen gordijnen. Ik denk toch dat ik ga proberen ze zelf te maken. Ik ben best handig. Al zeg ik het zelf ;-)

Suzan

Ik heb al de ramen van het huis kunnen vervangen dankzij de duo-rolgordijnen van Alsten. Gelukkig bestaat Jysk die mij heeft geholpen door het vinden van perfecte en betaalbare gordijnen die normaal tig keer zo duur en dat terwijl voor dezelfde kwaliteit! Echt topservice en top kwaliteit.

Gr,
Suzan

Yvonne

Op zoek naar ecru/crème gordijnen voor de woonkamer, zie ik leuke gordijnen maar ik stuit ik steeds op hetzelfde probleem... ze zijn jammer genoeg te kort voor woonkamers in oudere huizen. Mijn woonkamer is 2.85m hoog :-(
Yvonne

Wetering

VARPEN gordijn.
Vroeger had je 2x zoveel stof nodig voor overgordijnen te maken met plooi.
Als ik nu Varpen gordijnen wil kopen moet ik dan ook 2 x de breedte nemen
Dus een raam van 3m breed is dan 6m Varpen of minder?

Peet

Waarom zijn de DUO AlSTEN rolgordijnen niet breder verkrijgbaar als 1.80 ?? Mijn raam is 2.45 breed en wil er geen 2 paar voor hangen want dan zit ik met een opening ertussen en dat vind ik niet mooi. Dus kunnen deze op maat gemaakt worden ? Kan ik ze bestellen in de maat 2.45 ?

Gr Peet

Laura

Hallo Peet, De Duo ALSTEN rolgordijnen zijn inderdaad niet breder dan 1.80. We hebben de HELIN en ROLLA rolgordijnen wel in afwijkende maten, waarvan de breedste maat 2.40 is. Deze zou je kunnen bestellen in de winkel. Helaas hebben we geen grotere maten. Groetjes Laura

Comments