Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
De leukste nieuwe sierkussens

De leukste nieuwe sierkussens

Datum:

Categorie: Woonkamer, Inspiratie

Tags: Accessoires, Assortiment, Decoratie, Sierkussens

Eén van de leukste dingen aan het werken bij een meubelretailer is de komst van een nieuwe collectie. Er zijn natuurlijk een heleboel dingen leuk aan werken bij JYSK, maar het vooruitzicht dat onze winkels weer helemaal vol staan met prachtige nieuwe, trendy spulletjes haalt zéker de top 3! Wat zou er komen? Welke trends gaan we terugzien? Welke kleurenthema’s worden dit seizoen gebruikt? En belangrijker: wat wil ik zelf hebben?

Ja, ik geef het toe: zodra de eerste collectiefoto’s op onze afdeling binnenkomen verzamelen we ons (nog net niet met een bak popcorn) rond één beeldscherm om ons gezamenlijk te verlekkeren aan die mooie nieuwe collectie. In ons hoofd hebben we onze huiskamers al drie keer opnieuw ingericht en vinken we alvast cadeautjes aan voor Kerstmis. Met nadruk op: in ons hoofd.

Want hoe leuk die nieuwe collectie ook is, ieder seizoen een compleet andere inrichting is wellicht een beetje teveel van het goede. Mijn eetkamerstoelen zijn 2 jaar oud en gaan voorlopig echt nog wel even mee. Dus ondanks dat ik onze nieuwe ORE stoelen (dé trendstoel van dit moment) werkelijk waar práchtig vind, wacht ik nog heel even met de aanschaf van niet-zo-nodige vervanging. If it ain’t broken, don’t fix it. Daarentegen: eventuele aanvullingen op mijn huidige inrichting zijn een heel ander verhaal! En zo kom ik uit bij mijn favoriete artikelgroep: sierkussens.

Ik HOU van sierkussens. Ik heb één bank, één fauteuil en minstens 10 sierkussens. Ik weet dat dit een tikje overdreven is, maar iedere gek zijn gebrek zullen we maar zeggen. Je zult bij mij in ieder geval niet snel klagen over een te harde rugleuning.

De reden dat ik sierkussens fantastisch vind, is dat ze heel veel verschil in je woonkamer maken, met minimale inspanning. Vervang je sierkussens door een andere kleur, voeg in diezelfde kleur een paar extra accessoires toe en je hebt direct een heel andere look in je woonkamer. Daar hoef je niet perse een hele nieuwe huisraad voor aan te schaffen (maar het mag natuurlijk wel. Had ik al over onze ORE stoelen verteld? Práchtig!).

Een andere reden voor mijn lofzang op sierkussens is het feit dat ze je huiskamer heel makkelijk een andere sfeer kunnen geven. Heb je een volledig effen woonkamer? Sierkussens met print breken het effen geheel en geven je woonkamer meer speelsheid en diepte. Heb je vooral wit in je woonkamer? Probeer eens wat sierkussens in lichte blauw- en grijstinten toe te voegen en je hebt een trendy Scandinavische look. Juist geen fan van kleur? Kies dan alleen voor kussens in grijstinten, maar maak gebruik van verschillende stoffen en structuren. Met sierkussens kan je alle kanten op.

Daarom heb ik een selectie gemaakt van mijn favoriete sierkussens uit onze nieuwe collectie. Ik kan ze helaas niet allemaal aanschaffen (heb nu al ruimtegebrek op de bank) maar ééntje moet kunnen. Voor sierkussen SALVIA maak ik wel plaats…

Welke is jouw favoriet? Laat het me weten! 

Sierkussen