Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Super Week | Tot 70% korting op o.a. topmatrassen, fauteuils, loungemeubelen en sierkussens

5 tips voor wat meer Feng Shui in je huis

5 tips voor wat meer Feng Shui in je huis

Datum:

Categorie: Inspiratie, Slapen, Woonkamer

Tags: Slaapkamer, Woonkamer

Feng Shui is een kunstvorm die geworteld is in de Chinese cultuur. Voor velen is Feng Shui het synoniem voor het verbeteren van allerlei aspecten in het leven. Voor een groot deel wordt dit bereikt door het verhogen van je focus op het creëren van goede energie – zowel geestelijk als lichamelijk. Het belangrijkste doel van Feng Shui is om te zorgen voor een vorm van harmonie tussen mens en omgeving.  

Een interieur geïnspireerd door Feng Shui kan helpen om je huis een warme, rustige en uitnodigende uitstraling te geven. De connectie tussen jouw interieur en je geest is bij Feng Shui van groot belang. Een Feng Shui interieur creëer je in slechts een paar eenvoudige stappen!

1. Zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht is. Natuurlijk licht is een effectieve manier voor het geven van meer energie.


Feng shui - zorg voor voldoende natuurlijk licht

2. Planten zorgen voor een beter binnenklimaat. Ze hebben een positieve impact op je geest. Zet dus nog even een paar plantjes extra in je woonkamer.


Feng Shui in je woonkamer met planten

3. Plaats je bank tegen de muur. Dit oogt meer stabiel en dat zorgt weer voor meer rust in de kamer. 


Plaats je bank tegen de muur voor een Feng Shui woonkamer

4. Doe oude en vervallen spullen het huis uit. Deze zorgen vaak voor onrust en ergenissen. 

5. Ga voor subtiele kussens in lichte kleuren zoals perzik, beige en licht groen.


Kussens in zachte kleuren voor een Feng Shui woonkamer

Feng Shui Woontip: Je kunt een glazen kandelaar of vaas op een dienblad plaatsen met water en verse bloemen. Of doe water in een grote schaal en laat de bloemknoppen daarin drijven.

Feng Shui kleuren – hoe gebruik je ze in je interieur

Sommige kleuren hebben een bepaald effect wanneer het aankomt op het stimuleren van de geest en de atmosfeer in een kamer. Feng Shui kleuren zijn warm en rustig, zoals perzik, beige, roze, licht groen en licht blauw. Ze brengen rust in de ruimte.

Perzik, beige en crème zijn perfecte kleuren voor in een Feng Shui slaapkamer. Deze kleuren hebben een relaxed effect. Licht groen en licht blauw passen goed in de woonkamer.

Feng Shui in de slaapkamer

Het decoreren van je slaapkamer in Feng Shui kan ervoor zorgen dat je een betere nachtrust krijgt. Voor veel mensen is de slaapkamer een plek om tot rust te komen. Zorg er dus voor dat deze plek ook zo is ingericht.

Ga voor een dekbedovertrek of een sprei in een rustige kleur. Omdat dit de meest opvallende plek is in een slaapkamer is het belangrijk om juist hier de goede keuren te gebruiken.

Feng Shui in je slaapkamer - gebruik een lichte kleur sprei of dekbedovertrek

Plaats je bed tegenover de deur en zorg dat er loopruimte rondom je bed is. Het plaatsen van opbergboxen onder je bed wordt 'Feng Shui-technisch' afgeraden omdat dit zorgt voor een rommelig effect.

Tot slot: geen elektronische apparaten in de slaapkamer. Nee geen smoesjes, weg met die televisie, laptop, telefoon of tablet!
 

Bronnen:

http://fengshui.about.com/od/childrenfamily/ss/Feng-Shui-Decorating-Steps-How-To.htm 

http://fengshui.about.com/od/glossaryofterms/ss/What-is-Feng-Shui.htm

http://fengshui.about.com/od/designbyroom/ss/Feng-Shui-Living-Room-Decorating-Tips.htm