Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

5 Home Office Must-Haves

5 Home Office Must-Haves

Datum:

Categorie: Kantoor

Tags: Kantoor, Bureau, Bureaustoel, Office, Kantoorartikelen

Een kantoorruimte in je eigen huis wordt voor steeds meer mensen een gewoonte. Sommigen toveren een hele ruimte om tot kantoor, terwijl anderen een gedeelte van bijvoorbeeld de hal of de woonkamer gebruiken voor hun ‘home-office’. De opties zijn eindeloos wanneer het op het inrichten van een thuiskantoor aankomt, maar om je te helpen hebben we 5 must-haves samengesteld voor het inrichten van een aantrekkelijke, maar vooral ook praktische 'office at home'!

Kies de juiste stoel voor in je home office


Wanneer je een bureaustoel gaat kopen voor je eigen home office, dan is het belangrijk om te bedenken hoelang je er op zult zitten. Als het om een het grootste gedeelte van de dag gaat, dan moet je goed kijken naar het comfort van de stoel. Kies een comfortabele bureaustoel met ergonomische ondersteuning in je rug. Zorg dat je de hoogte, zitting, rugleuning en armondersteuningen kan aanpassen zodat deze goed op jouw lengte en lichaam kunnen worden afgesteld.

Wanneer jouw home office erg zichtbaar is in je huis, bijvoorbeeld als je een gedeelte van je woonkamer tot kantoor hebt gemaakt, of wanneer je jouw kantoor voornamelijk gebruikt voor kleine kantoortaken, dan zou een decoratieve stoel een betere optie kunnen zijn. Een bureaustoel hoeft namelijk niet per se onhandig of lomp te ogen. Er zijn meerdere aantrekkelijke designs op de markt, wat betekent dat je jouw stoel goed kan afstemmen op de inrichting van je huis.

Vergeet niet om een vloermat onder je bureaustoel te leggen wanneer je een krasgevoelige vloer hebt. Dit voorkomt dat de vloer beschadigt door de wieltjes van de stoel.

Het Bureau

Decoreer je thuiskantoor met een mooi bureau. Het bureau is het belangrijkste bij het inrichten van je home-office. Het zet de toon voor de uitstraling van het gehele kantoor. Je bureau zou praktisch en aantrekkelijk moeten zijn in zowel grootte als het materiaal.

Kleine bureaus zijn goed voor wanneer je vooral kleine kantoortaken uitvoert, terwijl een kantoor dat bedoeld is voor veel thuiswerken vaak meer werkoppervlakte nodig heeft. Ingebouwde lades onder het bureau zijn ideaal. Ze maken het makkelijker om papierwerk en andere kantoorbenodigdheden te organiseren. Een minimalistisch bureau zonder grote lades creëert een gevoel van ruimte in je inrichting en heeft daarnaast ook meer beenruimte. Een bureau met een houten blad geeft een warm en gezellig effect in huis, terwijl een hoogglans of glazen blad een meer exclusieve look uitstraalt.

Kantoorartikelen

Een opbergkast voor het opbergen van ordners, verslagen, boeken etc. is onmisbaar voor een thuiskantoor. Je kunt kiezen voor een model met open schappen. Dit ziet er mooi uit, mits je ordners er netjes uitzien en ze dezelfde kleur en afmeting hebben. Ook kun je hier een aantal decoratieve items in zetten. Dit zorgt ervoor dat het kantoor een persoonlijke uitstraling krijgt. Een dichte kast is ideaal om oude ordners en andere rommel uit het zicht te houden.

Kleine spulletjes op het bureau kunnen stiekem toch best veel ruimte innemen wanneer ze niet netjes gesorteerd zijn en geen vaste plek hebben. Kantoorartikelen zijn noodzakelijk, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je kantoor er rommelig uitziet. Gelukkig bestaan er slimme trucs om deze kleine spulletjes netjes een plaatsje te geven. Gebruik een tijdschriftenhouder, pennenbakjes en opbergboxen om paperclips, nietjes, pennen en andere kleine spullen te sorteren.

Een grote stapel papier op je bureau ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Een mooie postbak is een must voor papieren die je snel moet kunnen pakken of voor papieren die nog gearchiveerd moeten worden.

Een mooie papierbak

Een kantoor zonder een papierbak is geen kantoor. Oorspronkelijk was een papierbak vooral praktisch, maar tegenwoordig is de papierbak ook een item dat gezien mag worden en heeft deze een mooie decoratieve uitstraling. Een belangrijke must-have dus!

Een papierbak is niet bedoeld voor ander afval, maar voor oud papier en karton. Dit betekent dat een papierbak wat meer decoratief kan zijn met betrekking tot model en design. Een metalen draadmand is erg populair op dit moment. Een papierbak maakt het ook eenvoudiger om papier te recyclen, dus dit is ook beter voor het milieu!

Goede verlichting is belangrijk

De functionaliteit van een thuiskantoor wordt mede bepaald door de verlichting. Goede verlichting is belangrijk zodat je je goed kan concentreren op je werk. Een thuiskantoor heeft een goede plafondverlichting nodig, maar vaak is dit niet voldoende. Een bureaulamp, die extra kan verlichten daar waar nodig, is zowel een decoratieve als praktische oplossing.