Elektrisch bed voor ondersteuning en comfort

Kijk je voor het slapen gaan nog graag even televisie of lees je regelmatig een boek in bed? Zit je ook vaak de klungelen met kussens in je rug om een beetje rechtop te zitten? Een elektrisch verstelbaar bed is de perfecte oplossing voor jou. Met de afstandsbediening aan de zijkant van het bed kun je zelf de hoogte van de rugleuning instellen, terwijl je op bed ligt. Speciaal voor elektrische bedden verkopen wij split topmatrassen die meebewegen met de hoogte van de rugleuning.  

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste bed en matras? Met behulp van deze tips kun je de juiste keuze maken.

Ga voor een luxe elektrisch bed 

Elektrische bedden combineren bepaalde matrassen met hoog/laag-bodem, waardoor je de optimale zit-, rust- en slaaphouding kunt vinden. Een elektrisch bed is bijvoorbeeld een goede keus als je ervan houdt om in bed te lezen of tv te kijken. Je kunt dan gemakkelijk iets rechterop zitten en een comfortabele houding vinden. Als je oogleden zwaar worden en het tijd is om te slapen, doe je het bed gewoon weer rustig en stil naar beneden. Als je vermoeide benen hebt na een lange dag werken, kan het prettig zijn om ze iets hoger te leggen. Studeer en werk jij graag vanuit je bed? Lees dan hier onze tips voor werken of studeren vanuit bed.

Daarnaast is een elektrisch verstelbaar bed ook praktisch als je moeite hebt met in en uit bed stappen. Ouderen of mensen met fysieke klachten kunnen het bed in een stand zetten dat voor hen makkelijk is en zij zo het bed uit kunnen stappen. Als je een langere periode bedlegerig bent, is een elektrisch bed ook een fijne oplossing. Doordat het bed verstelbaar is, kan je gedurende de dag je lichaamshouding afwisselen.

Kies je voor schuim, traagschuim of latex?

Speciaal voor elektrische bedden verkoopt JYSK split topmatrassen. Zo kun je zonder je partner te storen, je bed omhoog of omlaag zetten. Daarnaast verschilt de inhoud van de matrassen. Je kunt kiezen uit een schuim, traagschuim of  latex topmatras. Als je last hebt van spieren of gewrichten, is een traagschuim matras een goede oplossing. Traagschuim vormt zich naar de contouren van je lichaam en biedt zo verlichting voor je lichaam. Heb je het snel warm ’s nachts en transpireer je veel? Ga dan voor een latex matras, deze voert de warmte af waardoor je het minder warm hebt in de nachten. Je partner en jij kunnen zo beide kiezen voor een topmatras dat past bij de eigen manier van slapen. 

Combineer verschillende onderdelen tot het bed dat bij jou past

Bij JYSK hebben we een groot aantal complete elektrische bedden, maar je kunt ook zelf de gewenste afzonderlijke onderdelen combineren. Je kunt het ondergedeelte van het bed los kopen, net zoals het matras en het topmatras. Zo kun je het bed samenstellen naar jouw wens. Om het bed een luxere uitstraling te geven, kun je een hoofdbord toevoegen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Voor een klassieke uitstraling kan je kiezen voor een gecapitonneerd hoofdbord. Houd je meer van modern of minimalistisch? Dan kun je kiezen voor een effen strak hoofdbord.