Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Logees tijdens de feestdagen - alles goed geregeld voor je gasten

Logees tijdens de feestdagen - alles goed geregeld voor je gasten

De feestdagen staan voor de deur en niets is zo gezellig als samen kerst of oud en nieuw te vieren met vrienden of familie. Samen eten, cadeautjes uitpakken en spelletjes doen. Zowel kerst als oud en nieuw vier ik het liefst met zoveel mogelijk mensen om me heen. Helemaal leuk als je gasten ook blijven logeren. Ze hoeven dan geen rekening te houden met hoe laat ze weer naar huis moeten en kunnen ’s avonds ook genieten van een wijntje zonder zich druk te maken over wie de bob is en naar huis rijdt. Erg gezellig deze logees, maar het vergt wel enige organisatie en voorbereiding en mogelijk wat aanpassingen in de inrichting van je huis. Waar blijven je logees bijvoorbeeld slapen? Nemen ze zelf een matras mee of moet jij die regelen? En hoe zorg je dat iedereen een plekje aan tafel heeft tijdens het kerstontbijt? Heb je wel genoeg stoelen of servies? Hier enkele tips om de feestdagen vlekkeloos door te komen met veel gasten in huis.

Slapen


Om ervoor te zorgen dat je gasten lekker kunnen slapen heb je verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van hoe lang ze blijven logeren kun je een keuze maken. Zo volstaat een luchtbed of matras op de grond prima voor één á twee nachtjes slapen. Er bestaan luchtbedden in verschillende maten; een- of tweepersoons luchtbedden VELOURS. Afhankelijk van het aantal personen dat blijft logeren en de ruimte in de logeerkamer kun je kiezen welk luchtbed het meest geschikt is. Vergeet niet dat de meeste luchtbedden met de hand opgepompt moeten worden. Zorg dus dat je ook een handpomp AIR of luchtpomp HURRICANE in huis hebt. Je kunt ook kiezen voor een zelf opblaasbare slaapmat, dan heb je geen pomp nodig.

Blijven je gasten langer dan 1 of 2 nachten logeren dan is het misschien prettig om een wat comfortabelere slaapmogelijkheid voor ze te regelen. Je zou kunnen kiezen voor een logeerbed, bijvoorbeeld logeerbed BAJLUM of ILSKOV. Deze vouwbedden zijn inclusief matras en kun je gemakkelijk in en uit elkaar vouwen. Na het logeerpartijtje zijn ze dus weer makkelijk op te bergen.

Naast het bed is ook het beddengoed van belang. Denk hierbij aan een hoofdkussen, dekbed, hoeslaken en dekbedovertrek. Zorg dat alles lekker schoon en gewassen is de dag voordat je gasten arriveren. Wel zo netjes al er een mooi opgemaakt bed voor je logees klaarstaat. Geef je gasten eventueel de mogelijkheid om te kiezen voor een dikke of dunne deken. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. De één heeft het snel koud in bed terwijl de ander het liefst met een dunne deken slaapt omdat hij of zij het vaak te warm vindt onder een dikke deken. Een handige oplossing hiervoor is om een aantal plaids of beddenspreien klaar te leggen, dan kunnen je gasten deze gebruiken mochten ze het ’s nachts koud krijgen. Bijvoorbeeld sprei PRICE STAR of AKELEJE.

Blog slapen - logeerpartij

Samen eten


Met kerst en oud en nieuw eet je gezellig samen. Om al je gasten kwijt te kunnen aan de eettafel heb je wellicht wat meer stoelen nodig. Handig zijn dan deze PRICE STAR klapstoelen. Deze pak je snel wanneer je ze nodig hebt en ze zijn ook zo weer opgeborgen wanneer je gasten weg zijn. Daarnaast past deze zwarte lederlook ook in bijna elk interieur, ideaal dus! Veel gasten betekent ook veel eten op tafel. Ben je bang dat je niet alles kwijt kan? Dan is het misschien handig om een bijzettafeltje BROBY of campingtafel NESSKOGEN aan te schaffen. Deze kun je dan mooi gebruiken om je tafel te verlengen of als extra tafel om spullen op te zetten.

Finishing touch


Nou het meest belangrijke is geregeld! Nu nog even de finishing touch. Altijd handig voor op de logeerkamer is de kleine spiegel MEDLE zodat je gasten een blik in de spiegel kunnen werpen voordat ze ´s ochtends aan het ontbijt verschijnen. Ook prettig voor je gasten is het wanneer er een kleine prullenbak op de logeerkamer staat. Bijvoorbeeld pedaalemmer MALA. Zorg ook dat je voldoende schone handdoeken en washandjes voor je logees klaar hebt liggen. En wil je nu helemaal de perfecte gastvrouw zijn, dan zorg je voor een aantal reserve tandenborstels KAREBY. Je weet maar nooit.

Fijne feestdagen!