Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Je krijgt tot 60% korting op heel veel slaapartikelen!

Bekijk aanbiedingen
Ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer

Ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer

Datum:

Categorie: Badkamer

Tags: Decoratie

Het aankleden van een kleine badkamer is creatief veel vragend als je een functioneel en mooi resultaat wilt. Maar met de juiste voorbereiding en goed doordachte oplossingen kun je een kleine badkamer inrichten dat zowel ruimtelijk als praktisch is. 

Denk na over je opslagbehoeften

Bij het inrichten van een kleine badkamer moet je bedenken over wat je allemaal wilt opbergen in de badkamer. Met beperkte ruimte moet je zorgen dat je geen onnodige spullen rond hebt die belangrijke ruimte innemen.

Denk eerst na over welke spullen je niet nodig hebt in je badkamer. Dit geeft je een beter inzicht in waar je wel ruimte voor moet bewaren in je krappe badkamer. Door de waterdamp en wisselende temperaturen is het bijvoorbeeld geen goed idee om parfum, make-up en nagellak te bewaren op de badkamer.

Ga voor een simpele stijl

De krappe badkamer inrichten met één of twee lichte tinten is zeker raadzaam. Door dezelfde kleurtinten te kiezen van de handdoeken, badkameraccessoires en het douchegordijn krijg je een fijne en rustige look in je badkamer. Lichte kleuren laten de badkamer groter en ruimer ogen.Maak gebruik van de muren

Bij het inrichten van een kleine badkamer is het handig om gebruik te maken van de muren, om zo de vloer vrij te maken. Met wandplanken en haakjes kun je spullen ophangen zoals decoratieve mandjes. Manden en zwevende planken zorgen voor de ‘luchtige’ uitstraling waardoor kleine badkamers licht en ruimtelijk aanvoelen.

Tip: Als je de muur achter het toilet beschikbaar is, kan het een goed idee zijn om één of meerdere planken hier op te hangen. Hierdoor maak je van verspilde ruimte toch nog een waardevolle opbergruimte.

Combineer deuren en lades met open opbergruimte

Deurtjes en lades zijn perfect om dingen te verbergen. Hiermee voorkom je dat de kleine badkamer overvol lijkt. Het is een goed idee om dichte opbergkasten aan te vullen met zwevende planken, daarop kun je leuke accessoires neerzetten. Open opbergruimtes zoals wandplanken geven de badkamer een lichtere look en net dat ‘extraatje’ om je inrichting af te maken.

Hang handdoeken op aan een kapstok

Kapstokken zijn er niet alleen voor de hal of kledingkast. De haken van een kapstok kunnen gebruikt worden om handdoeken op te hangen terwijl je de schone handdoeken op de plank van de kapstok kunt leggen. Netjes gevouwen handdoeken op een plank geven een luxe en ordelijk gevoel. 


Houdt de badkamer netjes en schoon

Zelfs de mooist ingerichte kleine badkamers kunnen worden geruïneerd als het een rommeltje is. Terwijl je aan het inrichten bent moet je in gedachte houden hoe goed je bent in het opruimen van spullen. 

Een badkamer met veel open opbergruimte vergt meer opruimwerk dan een badkamer met gesloten opbergruimte. Hou er dus wel rekening mee dat als  de badkamer niet netjes en opgeruimd is dat het meer als een rommeltje over komt dan een ruimtelijke badkamer.