Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Vrouw ligt slapeloos in bed

Wereld Slaapdag

Het onderwerp slaap krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Er zijn verschillende telefoonapps die beloven dat je snel en makkelijk in slaap valt in plaats van een hele nacht vol piekeren. Je kan verhalen lezen die je laten relaxen zodat je snel in slaap valt. Er is een muzieklijst met kalmerende muziek en je kan luisteren naar podcasts over slaap. Je kan zelfs je slaap bijhouden met een slaapregistrator. Deze slaapregistrator houdt bij hoeveel uur je slaapt, hoe de kwaliteit van je nachtrust is, etc.

Wereld slaap werd voor het eerst geïntroduceerd in 2007. De doel van deze dag is om slaap te vieren en meer aandacht te creëren voor slaapproblemen. Merendeel van de mensen valt snel in slaap en kan gdurende de nacht goed doorslapen. Er is echter ook een grote groep met slaapproblemen. Je kan jezelf afvragen of één dag wel genoeg is om alle aspecten rondom slaap en slaapproblemen te omvatten. 

Ondanks dat het maar één dag per jaar is, is Wereld Slaap dag een belangrijke dag om herinnert te worden aan het belang van een goede nachtrust. Het comité van de World Sleep Society organiseert elk jaar Wereld Slaap dag. In alle landen, ziekenhuizen en scholen zijn alle evenementen en activiteiten gericht op slapen.

Wereld Slaapdag 2023

Wereld Slaapdag 2023 vindt plaats op vrijdag 17 maart en heeft als thema "Slaap is essentieel voor je gezondheid".   

Bij JYSK kan je altijd hulp vinden als jouw slaapproblemen worden veroorzaakt door een verouderd bed, een te warm of te koud dekbed, een kussen dat niet past bij jouw slaappositie of een ander aspect van jouw slaapomgeving. Bezoek een van onze winkels of ontdek ons assortiment op JYSK.nl.

Lees hier verschillende tips voor een goede slaap.

Wil je meer weten over Wereld Slaapdag 2023? Klik hier voor meer informatie.

 

 

Ontdek meer

Verkoelende slaapproducten en tips

Hoe verander je je slaaphouding?

Tips voor een betere nachtrust tijdens de zomer

Lakengids