Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg
Verschillende soorten gordijnen

Kies de juiste gordijnen

Datum:

Categorie: Raambekleding

Tags: Gordijnen, Raambekleding

Ben jij op zoek naar manieren om jouw huis gezelliger, ruimtelijker en romantischer te maken? Gordijnen en zonwering zijn een belangrijk onderdeel van je interieur en je kunt ze goed gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren. Ze kunnen zachtheid, diepte en een beetje kleur toevoegen en zelfs de temperatuur van de kamer bepalen. Maar welk gordijn is de juiste optie? Rolgordijnen, jaloezieën, lamellen.. Is er zoveel keuze! Wij geven je tips voor iedere kamer. 

Slaapkamer en kinderkamer

In de slaapkamer wil je waarschijnlijk zo min mogelijk licht en geluid doorlaten. Daarnaast is het prettig als de warmte of kou van buiten zo min mogelijk naar binnenkomt en moeten de gordijnen privacy bieden om je te kunnen omkleden.

Zware gordijnen voldoen aan al deze eisen. Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat het donker is in de slaapkamer, dus verduisterende gordijnen zijn dan perfect. Ze zijn ook geschikt voor de kinderslaapkamer.

Mocht je nou hele kleine ramen hebben, is het wellicht handig om hier nog even goed over na te denken. Dit soort gordijnen hangt namelijk altijd een stukje voor het raam, waardoor je overdag (nog) minder licht binnenkrijgt. In dit geval zijn rolgordijnen misschien een betere oplossing.

Gordijn LUPIN is verkrijgbaar vanaf 11-09-2018:


Als je het echt donker wilt hebben op je kamer, combineer dan gordijnen met verduisterende rolgordijnen. Dit is een prachtige combinatie die minimalistisch en opgeruimd oogt. In tegenstelling tot gordijnen, kun je rolgordijnen helemaal oprollen zodat het complete raam vrij is en natuurlijk licht naar binnen kan schijnen.

 

Woonkamer en eetkamer

Gordijnen creëren een huiselijk gevoel. Ze kunnen precies genoeg licht binnenlaten, tegelijkertijd je privacy waarborgen en soms zelfs energie besparen. Er is een uitgebreid aanbod van stijlen en stoffen voor ieder interieur.

Gordijn FONNO is verkrijgbaar vanaf 11-09-2018:


Lichte gordijnen kunnen je woon- of eetkamer een romantische en speelse sfeer geven. Ook bieden ze privacy en bescherming tegen fel zonlicht, terwijl er nog steeds wat natuurlijk licht naar binnen kan komen. Ze geven een zachte, dromerige uitstraling aan iedere kamer.

Gordijn AMUNGEN is verkrijgbaar vanaf 11-09-2018:


Zwaardere stoffen, zoals fluweel, kunnen een kamer somber maken. Ze hebben vaak een beter isolerend vermogen, maar kunnen erg dominant aanwezig zijn, vooral in kleinere kamers. Wanneer je de kamer het liefst gebruikt om TV te kunnen kijken, zijn deze zware en donkere gordijnen wel zeer geschikt.

Gordijnen en jaloezieën voor de keuken en badkamer

Het kiezen van de juiste raambekleding voor in de keuken en de badkamer is erg lastig, maar wel essentieel. Gordijnen zijn niet de beste keuze, maar jaloezieën daarentegen zijn een goede optie voor deze ruimte. Ze zijn makkelijk schoon te maken als ze vies of nat worden, je kunt ze optrekken als ze aan de kant moeten en ze zijn makkelijk in gebruik.Jaloezieën zijn een populaire optie omdat ze onderhoudsvriendelijk en veelzijdig zijn. Je kunt ze zelf open of dicht draaien en op die manier je privacy en natuurlijke lichtinval regelen. Ruimtes waar het vochtig kan worden zoals de badkamer en de keuken, zijn ideaal voor waterbestendige jaloezieën van aluminium, waar geen schimmel op komt. Het ophopen van stof kan wel een dingetje zijn met horizontale jaloezieën. Om te voorkomen dat stof zich te veel ophoopt is het verstandig om ze eens per week even helemaal dicht te doen en ze met een schone doek af te nemen. 

Kantoor 

Lamellen zijn een praktische en klassieke oplossing voor je kantoor. Trek ze helemaal naar de zijkant of draai ze om de lichtinval en je privacy te regelen. Ze zijn supermakkelijk schoon te maken en hebben nog een voordeel dat van pas kan komen bij zakelijke vergaderingen: ze laten de kamer ruimtelijker ogen door de illusie van hoge ramen te creëren.  


Er zijn voor- en nadelen voor iedere soort raambekleding en veel mensen vinden dat een combinatie van zowel jaloezieën als gordijnen het beste bij hun behoefte past. Als je meer hulp nodig hebt bij het kiezen tussen gordijnen of jaloezieën voor jouw huis, dan kun je hier meer info lezen, of vraag het onze medewerkers in een van onze winkels, zij helpen je graag!