Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Meubelweek | 20-60% korting op alle indoor meubelen

Een gezamenlijk thuis voor jou en je partner

Samenwonen? Hoe maak je een gezamenlijk thuis voor jou en je partner

Datum:

Categorie: Inspiratie

Het is niet altijd makkelijk om samen met je partner te verhuizen. Dingen kunnen bijzonder lastig worden wanneer er overeenstemming moet komen over het nieuwe interieur en de inrichting van jullie nieuwe huisje! Waarschijnlijk hebben jullie beide je eigen ideeën over de stijl en inrichting van jullie nieuwe huis en wanneer deze niet echt in dezelfde lijn liggen kan dit nog lastig worden...

Wat neem je mee en wat kun je beter achterlaten wanneer jullie gaan samenwonen?

De kans is groot dat je geen gebrek hebt aan spullen als je samen gaat wonen en jullie daarvoor allebei op jezelf gewoond hebben. Dus het is een goed idee om wat op te ruimen en hier en daar een aantal spullen weg te gooien of te verkopen wanneer je dingen dubbel hebt. Misschien vind je dit jammer, maar geloof me het zal je heel veel ruimte opleveren in je nieuwe huis. En dat voorkomt dan weer ruzie over gebrek aan ruimte!

 

Kies ieder 3 favoriete items

Misschien is jouw partner geen fan van die oude fauteuil die jij van je grootmoeder hebt gekregen, maar jij wil dat dit familiestuk absoluut onderdeel wordt van jullie nieuwe interieur. Lastig.. Misschien kan het slim zijn om ieder 3 items te kiezen die jullie écht graag willen houden. Deze items worden dan onderdeel van jullie gezamenlijke interieur. Dit is een makkelijke en eerlijke manier om tot een compromis te komen en zo kunnen jullie allebei je favoriete meubels meenemen.

Zeg ”Nee” tegen 1 meubel of accessoire van je partner

Natuurlijk is er een kans dat er een meubelstuk of woonaccessoire van je partner is welke je echt niet in je nieuwe interieur wil wanneer jullie gaan samenwonen. Als dit het geval is, zou je kunnen overeenkomen dat jullie allebei tegen 1 item ’nee’ mogen zeggen. Dit helpt je voorkomen dat je jezelf straks groen en geel ergert aan dit meubelstuk in jullie gezamenlijke interieur.

 ASNAN decoratieve letters hout home

Ga samen shoppen voor jullie nieuwe huis

Wanneer jullie beide willen vasthouden aan bijvoorbeeld jullie eettafel en niet tot een overeenstemming kunnen komen welke tafel jullie meenemen, dan kun je er ook voor kiezen om samen een nieuwe eettafel te kopen. Een die jullie allebei mooi vinden. Wanneer je samen voor je nieuwe huis gaat shoppen zul je merken dat dit het gevoel geeft van samen een woning hebben in plaats van een huis met spullen van ’jou en mij’.

Meng vrouwelijke en mannelijke elementen

Nog een belangrijke tip, zorg voor een mix van mannelijk en vrouwelijke elementen. Een mannelijk interieur is meestal eenvoudig ingericht. Karakteristiek zijn luidsprekers, een grote flatscreen en vooral niet teveel tierelantijntjes. Een vrouwelijke stijl wordt gedomineerd door decoratie, je vindt sierlijke accessoires op de salontafel of aan de muur in de vorm van foto’s en schilderijen. Een combinatie van vrouwelijke en mannelijke elementen in jullie nieuwe huis laat zien dat jullie beide jullie eigen persoonlijke stijl aan het huis hebben toegevoegd. 

 

Een decoratieve whiskey tafel

Een andere manier om mannelijke en vrouwelijke elementen te mengen zou kunnen zijn om een elegante, decoratieve whiskytafel of bartafel in je woonkamer te halen. Meng de meer mannelijke whiskyflessen met een elegante karaf en misschien een paar retrostijl glazen, maak het af met kandelaars, vazen of andere, meer vrouwelijke, accessoires.

Maak ruimte voor 2 in je kledingkast

Om ruimte te creëren voor al je kleding en schoenen wanneer je gaat samenwonen, is het aanschaffen van een grote kledingkast een goed begin. Het biedt veel opbergruimte en zorgt ervoor dat al je kleding overzichtelijk is opgeborgen. Heb je helaas geen ruimte voor een grote kast? Dan kun je natuurlijk voor een kleiner exemplaar gaan of gebruikmaken van bedrollers.

 
Koop een groe kledingkast als je gaat samenwonen

Pinterest

Op Pinterest kun je eindeloos veel wooninspiratie opdoen. Ideaal wanneer je een nieuwe woning hebt gevonden en deze helemaal opnieuw mag inrichten. Je kunt een bord aanmaken en daarop pins bewaren die jullie allebei mooi vinden. Ga er een avondje voor zitten zoek op zoekwoorden als 'interieur' 'woonstijl' 'woonkamer' 'home'. Scroll dan door de vele afbeeldingen heen en zeg welke afbeeldingen je mooi vindt. Vinden jullie een afbeelding allebei mooi? Pin deze dan op jullie gezamelijk bord. Dit helpt je om een woonstijl uit te kiezen voor jullie nieuwe huis. Als je dan vervolgens gaat winkelen voor je nieuwe woning, dan kun je aan de hand van het pinterstbord kijken of een bepaalde bank of eenkamerset in jullie gekozen woonstijl past. Geloof me, op deze manier zal je een hoop geruzie in de woonwinkels bespaard blijven. En als je dan toch aan het pinnen gaat, neem ook eens een kijkje op de JYSK pinterest pagina. Misschien staat jouw nieuwe woonstijl hier wel tussen!

Ben jij onlangs gaan samenwonen en herken je deze problemen? Wij horen graag hoe jullie deze issues hebben opgelost? Misschien hebben jullie waardevolle tips!