Mand

Je mand is leeg

Mand

Je mand is leeg

Shop de mooiste meubelen met 20-50% korting tijdens de Meubelweek

Bekijk alle aanbiedingen
Bed met kussen en dekbed

JYSK voert groot slaaponderzoek uit

Datum:

Categorie: Slapen

Tags: Slapen

Hoe goed slapen Europeanen ’s nachts? Welk land verdient de titel van Europese Slaap Kampioen? En waar houden kinderen hun ouders het meeste uit hun slaap?

Dit zijn enkele vragen waar wij antwoord op willen krijgen door middel van ons nieuwe uitgebreide slaaponderzoek.

Als Europeanen hebben we veel gemeen, maar afgaand op de producten die we verkopen in verschillende landen, zijn onze slaapgewoontes niet per sé hetzelfde. In Polen wonen veel mensen in een twee kamerappartement en spenderen de nacht op een slaapbank. In Midden Europa zijn matrassen met kokosnootvezels over het algemeen erg populair. In Engeland houden stelletjes elkaar warm in een bed dat 135 cm breed is, terwijl dit in Denemarken gezien wordt als een eenpersoonsbed - aangezien daar de tweepersoonsbedden 180 cm breed zijn. In Zuid-Europa slapen mensen vaak met een kleedje en in Scandinavië hebben mensen juist een rijkelijk gevuld donzen dekbed nodig om warm te blijven.

We hebben je hulp nodig

Door deze verschillen zijn we ons gaan afvragen of er nog meer kenmerken typerend zijn voor een bepaald land. Welke nationaliteit springt bijvoorbeeld direct uit bed als de wekker gaat? Wie wordt er altijd chagrijnig wakker? Waar zou je moeten wonen als je geregeld een dutje wil kunnen doen?  

Het slaaponderzoek wordt via Facebook verspreid en komt in onze nieuwsbrief te staan in de 19 Europese landen waar JYSK Nordic gevestigd is. We hebben jouw hulp nodig om het complete plaatje te kunnen zien. Vul het slaaponderzoek hier in en draag bij aan dit grote onderzoek over Europese slaapgewoontes!

We zullen onze bevindingen delen in augustus, dus blijf op de hoogte!  

De JYSK Nordic landen zijn:

België, Bosnië, Bulgarije, Denemarken, Engeland, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zweden.